Svalövs kommun

På företagsbesök med landshövdingen

Torsdagen den 5 april besökte landshövding Anneli Hulthén tillsammans med representanter från Svalövs kommun företaget Barry Callebaut i Kågeröd. Företagsbesöket är ett av många som landshövdingen gör på arbetsplatser runt om i Skåne.

Foto på kommunens och länstyrelsensrepresentanter som besökte företaget Barry Callebaut i Kågeröd.

Från v. i bild: Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef, Karin Rosqvist, länstyrelsen, landshövding Anneli Hulthén, Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande, Lars Atleskär, platschef Barry Callebaut och Christian Böcker, produktionschef Barry Callebaut.

Att just Barry Callebaut, som i folkmun kallas chokladfabriken, fick besök är för att företaget under senare år genomfört stora satsningar på att öka kvalitén på sina produkter, på personalens arbetsmiljö samt satsningar på minskade utsläpp för att i så stor utsträckning som möjligt minimera påverkan på omgivande natur och miljö.

På företagsbesöket fick landshövdingen och Karin Rosqvist från länsstyrelsen tillsammans med Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande och Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef på Svalövs kommun information om företaget och en rundvandring i fabriken.

- Jag uppskattar mycket att besöka företag runt om i länet då det ger mig en ännu tydligare bild av Skåne som helhet, säger Anneli Hulthén.

På fabriken i Kågeröd arbetar 120 personer och koncernen har cirka 11 000 anställda runt om i världen. Under ett år produceras cirka 1,2 miljarder koppar choklad, cappuccino, caffe latte, espresso eller te och man levererar till 26 länder. En stor del av företagets utvecklingsarbete gällande drycker sker i Kågeröd. Det var 2004 som Barry Callebaut köpte chokladfabriken som startades på 70-talet. Företaget levererar främst varor till andra företag och produkter som produceras av Barry Callebaut är Ögonblink, Van Houten, Capimo, Bensdorp och Le Royal.

- Ett mycket trevligt gemensamt företagsbesök tillsammans med landshövdingen på ett fantastiskt företag. Barry Callebaut imponerar stort med sin världsomspännande verksamhet. Att ett av världens största chokladföretag finns etablerade i Svalövs kommun och Kågeröd är ett mycket gott betyg för oss som en attraktiv kommun att verka i med sitt företag, säger Jan Zielinski.

Företagsbesöket avslutades med lunch på Lucy´s Diner på Motorbanan Ring Knutstorp och på menyn stod nyrökt lax.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun