Svalövs kommun

Invigning från svindlande höjd

Strax efter klockan 13.00 invigde Svalöfs gymnasium sina nybyggda lokaler på Västerhus genom bandklippning från svindlande höjd.

Vy över de nya lokalern som invigdes.
Lena Hansson och Fredrik Jönsson klipper bandet.

Upphissade 25 meter i en av skolans kranbilar och med god överblick över området förkunnade bildningsnämndens ordförande, Fredrik Jönsson (C), och rektor Lena Hansson de nya lokalerna för invigda.

- Detta är det häftigast man får lov att göra som förtroendevald. Att få komma ut och träffa verksamheten samt inviga alldeles nya lokaler, säger Fredrik Jönsson.

- Det vi ska inviga här idag har kommit till efter bra politiska beslut, bra samarbete med SvalövsLokaler och bra samarbetet med kommunens måltidsservice. Vi har fått en ny matsal här och de har varit helt fantastiska att samarbetet med, säger rektor Lena Hansson.

Efter den officiella ceremonin bjöds besökarna på en rundvisning i de purfärska lokalerna. I lokaler som programmen Lantbruk och skog, Mark och djur samt Bygg- och anläggning kommer att ha som sin hemvist. Förutom undervisningslokaler så finns det också ett serveringskök i byggnaden där elever och personal framöver kommer att äta sin lunch i.

Vy över invigningsfesten.

Fredrik Jönsson (C), bildningsnämndens ordförande, och Lena Hansson, rektor på Svalöfs gymansium, invigningstalar innan den officiella bandklippningen.

Foto på Lena och Fredrik.

På väg upp för att klippa bandet.

Foto på Fredrik Jönsson och Lena Hansson.

Och precis nedkomna från den svindlande färden.

Vy över matsalen i den nya lokalen.

Efter invigningen bjöds besökarna på rundvisning i de nya lokalerna samt kaffe och fika.

Vy över matsalen i den nya lokalen.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun