Svalövs kommun

Alfabos nya lokaler invigdes med sång, dans och underhållning!

I dag invigde förskolan Alfabo i Tågarp två splitter nya avdelningar. Det var tidigt förra våren som första spadtaget togs och nu var det äntligen dags att flytta in i lokalerna.

Foto på när barnen och bildningsnämndens ordförande klipper bandet.

Barnen och bildningsnämndens ordförande, Fredrik Jönsson (C), inviger de nya avdelningarna med att klippa bandet.

Foto På Linda Malmberg, förskolechef.

Linda Malmberg, förskolechef.

Linda Malmberg, Alfabos förskolechef, började tillställningen med att välkomna och tacka alla som gjort detta möjligt.

- Det är kul att så många vill var med och fira den här dagen med oss. Äntligen ska vi ha invigning. Jag vill säga tack till alla som varit inblandade och gjort detta möjligt. Speciellt till Per-Olof och Lars som har låtit oss vara delaktiga i processen hela vägen och som lyssnat på våra behov. Ett stort tack till personal och barn som haft tålamodet att vänta på våra nya lokaler.

Invigningen bjöd också på invigningstal av Fredrik Jönsson (C), bildningsnämndens ordförande, som även förkunnade det obligatoriska bandklippet tillsammans med barnen. Därefter bjöd Mamma Måd på underhållning, sång och dans. Invigningen avslutades sedan med glass, tårta och mingel.

- Detta är en del i hela Tågarps fortsatta utveckling. Nästa steg i ortens utveckling är den planerade bostadsutbyggnaden på Gluggstorpsområdet och nu står kommunen rustad när det gäller förskoleplatser. Nu är vi före med den kommunala servicen, vilket känns mycket bra, säger Fredrik Jönsson.

Totalt går femtio barn på förskolan och med den nya utbyggnaden finns det en kapacitet att ta emot totalt åttio barn. Förskolechef Linda Malmberg är mycket nöjd med invigningen och med de nya lokalerna.

- Det här känns jättebra. Vi har haft kö länge men detta göra att vi kan ta in alla barn samt minska barngrupperna, vilket bidrar till en ytterligare ökad kvalité. Pedagogerna hinner med alla barnen och allt blir helt enkelt mycket bättre, säger Linda Malmberg.

Foto på Lars Håkansson och Per-Olof Jönsson, initiativtagarna till byggnationen av förskolan Alfabo.

Lars Håkansson och Per-Olof Jönsson, initiativtagarna till byggnationen av förskolan Alfabo, var mycket nöjda med att de nya avdelningarna nu är invigda och tas i bruk av barnen.

Mamma Måd underhöll med sång och dans.

Mamma Måd underhöll med sång och dans.

Festligheterna avslutades med tårta och glass.

Festligheterna avslutades med mingel, tårta och glass.

Foto på förskolans barn som njuter av glass och tårta.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun