Svalövs kommun

På talmansresa genom Svalövs kommun

Idag besökte Esabella Dingizian (MP), riksdagens tredje vice talman, och nordvästskånska riksdagsledamöter Svalövs kommun och Motorbanan Ring Knutstorp.

Esebella Dingizian lyssnar på när Magnus Öhrström, VD Ring Knutstorp, berättar om Svalöfs gymnasiums tävlingsteknikerutbildning.

Magnus Öhrström, VD Ring Knutstorp, berättar om Svalöfs gymansiums tävlingsteknikerutbildning och samarbetet med motorbanan Ring Knutstorp. Från vänster i bild: Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande, Esabella Dingizian, riksdagens 3:e vice talman, Stefan Larsson, kommunchef och Ann-Charlotte Hammar Johansson (M), riksdaglsedamot.

Det var landshövdingen tillsammans med lokala riksdagspolitiker som bjöd in Esabella Dingizian på en nordvästskånsk rundresa. Besöket på Ring Knutstorp var ett av totalt fyra planerade stopp.

I besöket deltog riksdagsledamöterna Kent Härstedt (S), Niklas Karlsson (S), Ann-Charlotte Hammar Johansson (M) och Rickard Persson (MP).

Ciceron för dagen var Magnus Öhrström, VD på Motorbanan Ring Knutstorp. Besöket inleddes med att delegationen fick en rundtur på Svalöfs gymnasiums utbildning för tävlingstekniker. En utbildning som ligger inne på Ring Knutstorps-området och som bedrivs i nära samarbete med motorbanan.

Därefter blev det lunch på Lucy’s Diner och till kaffet informerade Magnus Öhrström om motorbanans verksamhet och framtida planer och visioner. Dagen avslutades med ett besök i depån hos PWR Racing och en tur på banan med STCC-föraren Mikaela Åhlin-Kottulinski.

Från Svalös kommun deltog Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande, Stefan Larsson, kommunchef och Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef.

Efter besöket på motorbanan gjorde delegationen ytterligare ett nedslag i Svalövs kommun. Det träffade representanter från Röstånga Utvecklings AB.

Lars Olsson, Svalöfs gymnasium, berättar om tävlingsteknikerutbildningen för Kent Härsted (S) och Esabella Dingizian (MP).

Lars Olsson från Svalöfs gymnasium berättar om tävlingsteknikerutbildningen för Kent Härsted (S) och Esabella Dingizian (MP).

Foto från rundturen på tävlingsteknikerutbildningen.
Magnus Öhrström, VD Ring Knutstorp, berättar om motorbanan, dess historia samt framtid och vision.

Magnus Öhrström, VD Ring Knutstorp, berättar om motorbanan, dess historia samt framtid och vision.

Besök i PWR:s depå. Det Peter Wallenberg själv som tar emot besöket och berättar om sin verksamhet och förberedelse inför STCC-helgen på Ring Knutstorp.

Besök i PWR:s depå. Det Peter Wallenberg själv som tar emot besöket och berättar om sin verksamhet och förberedelserna inför STCC-helgen på Ring Knutstorp.

Esabella Dingizian fick sig en rundtur på banan av racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinski.

Esabella Dingizian fick sig en rundtur på banan av racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinski.

Likaså fick Kent Härstedt sig också en rundtur. Här mycket glad och lite omtumlad efter de två varven runt racingbanan.

Likaså fick Kent Härstedt också sig en rundtur. Här mycket glad och lite omtumlad efter de två varven runt racingbanan.

Det var racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinski från PWR Team som bjöd på åkrundorna.

Det var racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinski från PWR Team som bjöd på åkrundorna.

Delegationen poserar framför Ronnie Peterssons gamla racingbil som finns i skolans entré.

Delegationen poserar framför Ronnie Peterssons gamla racingbil som finns i skolans entré.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun