Svalövs kommun

2017 års Svalövsambassadör uppmärksammades

2017 års Svalövsambassadör är kardinal Anders Arborelius och i och med att han besökte Norraby kloster utanför Tågarp så passade Svalövs kommun idag på att uppmärksamma honom.

Skriv alternativtext här...

Fr. v i bild: Teddy Nilsson (SD), oppositionesråd, kardinal Ander Arborelius, Stefan Larsson, kommunchef, Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande och Fredrik Jönssson (C), personalutskottets ordförande.

Det var hösten 2017 som Anders Arborelius blev utnämnd till Svalövsambassadör och utnämning skulle delats ut i samband kommunens företagsmässa i Heleneborgshallen i höstas. Då kardinalen under stora delar av året är på resande fot så fick utdelningen dröja tills idag när Anders Arborelius åter vara tillbaka på Norraby kloster.

Det var Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Jönsson (C), personalutskottets ordförande, Teddy Nilsson (SD), oppositionsråd och Stefan Larsson, kommunchef, som delade ut diplom, blommor och presenter till 2017 års Svalövsambassadör.

Utmärkelsens delades ut med följande motivering:
Anders Arborelius som är första svensk någonsin att utses till kardinal av Påven har under åren 1971-1998 varit verksam på Norraby kloster. Norraby kloster är ett katolskt karmelitkloster för munkar inom katolska kyrkan i Sverige, beläget i Tågarp, Svalövs kommun, invigt 1968. Anders Arborelius pratar mycket gott om kommunen och sina år på Norraby kloster och är i och med detta, samt sin utnämning till kardinal, en mycket god ambassadör för Svalövs kommun.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun