Svalövs kommun

Föräldrakväll kring barns likheter och olikheter

Tisdagen den 22 maj arrangerade utbildningsverksamheten i Svalövs kommun en föreläsning för intresserade föräldrar till barn i kommunens skolverksamheter. Fokus för kvällen var likheter, olikheter och utanförskap.

Foto från föreläsningen som ägderum på Fridhems folkhögskola.

Cirka 40 föräldrar kom till Fridhems folkhögskolas musiksal och kvällen präglades av samtal kring allas våra olikheter. Olikheter som kan vara precis vad som helst, som till exempel kön, etnicitet, längd, vikt, handikapp, diagnoser, socioekonomiska faktorer och som kan leda till utanförskap oavsett vem man är.

Kvällens föreläsare var Mary Juusela. Mary är en social entreprenör, författare och medmänniska som brinner för att bygga broar mellan människor. Hon arbetar efter Lika Olika-metoden som är en toleransmetod kopplad till barnforskare vid Högskolan i Kristianstad. Toleransarbetet gör hon för att stärka Sverige i öppna attityder och inkludering.

Under kvällens gång diskuterades många olika saker och Mary berörde publiken enormt mycket genom sin egen historia och startade tankar kring vad vi säger till våra barn hemma vid köksbordet och hur stor skillnad det kan göra att bara visa att man ser en annan människa. Andra ämnen som dök upp var till exempel hur lång tid det tar att bli accepterad som kommuninvånare efter inflytt och vad som händer när alla utom ett barn blir bjudna på kalaset.

Utbildningsverksamheten vill rikta ett stort tack till alla som dök upp på föreläsningen, till Mary och till Fridhems folkhögskola för lokal och kvällsfika.

Vi ser fram emot att välkomna Mary tillbaka i höst för att utbilda våra pedagoger i grundskolan.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun