Svalövs kommun

Var med och namnge gatorna i Tågarp!

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade i juni att be allmänheten om hjälp att namnge de nya gatorna i Tågarp. Därför anordnar kommunen nu en namnförslagstävling. Sista datum för att lämna in namnförslag är den 1 augusti.

Bild från första spadtaget i Tågarp.

Bild från den 13 juni, då första spadtaget togs i Tågarp. Från vänster syns Lars Håkansson, ByniByn AB, Håkan Andersson (C), ordförande i Bygg- och Räddningsnämnden, Per-Olof Jönsson, ByniByn AB och Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det rör sig om 13 nya gator i Gluggstorpsområdet som i dagsläget saknar namn. Tanken från kommunens sida är att samtliga namn ska gå under ett och samma ”tema”, helst med lokal förankring. Kommunen efterfrågar därför från allmänheten: ett namntema och 13 st gatunamn under detta namntema.

För att delta i namnförslagstävlingen behöver vi:

  1. Namntema med motivering
  2. 13 gatunamn (under samma tema)

Namnförslag skickas via e-post till: linnea.widing@svalov.se
eller via post till: Svalövs kommun, Plan- och bygg, 268 80 Svalöv. Märk din post med ”Gatunamn Gluggstorp”. För att behandla ditt förslag behöver vi ha det senast den 1 augusti.

Det vinnande förslaget och personen som lämnat in bidraget kommer att offentliggöras på Svalövs kommuns hemsida under hösten.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun