Svalövs kommun

Aktuell vattensituation i Svalövs kommun

Den långa perioden av varmt och torrt väder har gjort att vattenverken får jobba för fullt och ligger nära maxkapaciteten.

Skriv alternativtext här...

Genom att vi hjälps åt att använda vattnet klokt säkerställer vi försörjningen. För tillfället råder ingen akut vattenbrist i Svalövs kommun, men vi måste tänka framåt och börja spara på vattnet redan nu för att undvika problem i framtiden.

Gå gärna in på NSVA:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att ta del av deras information och tips.

I Svalövs kommun finns de många som har egna brunnar och en del av dessa har redan märkt av att brunnarna börjat sina. Om man känner sig osäker på vattenkvaliteten i sin brunn finns det möjlighet att ta prov på dricksvattnet. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tänk på att underhålla din brunn med jämna mellanrum. En urspolning kan öka tillrinningen.

För de medborgare och företag som behöver fylla på vatten finns det tre möjligheter:

 1. Besök en av de vattentankstationer som finns i nordvästra Skåne (Bjuv, Helsingborg, Landskrona och Åstorp) och hämta ditt vatten där. En vattentankstation är en betalstation för vatten. Den fungerar som ett tappställe där man kan hämta vatten vid behov. För att använda vatten härifrån behövs ”nycklar” som beställs från NSVA. Vattnet faktureras enligt gällande VA-taxa.
  Vid varje vattentankstation finns det även en tappkran med dricksvatten för hushållsbehov. Detta vatten är till för privatpersoner och går att hämta i mindre mängder i egen dunk. Det krävs inte någon nyckel för att hämta vatten härifrån och det är kostnadsfritt. Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Det går också bra att kontakta NSVA:s Kundservice på telefon: 010-490 97 00
 1. Det finns möjlighet för både privatpersoner och företag att beställa vatten och transport (mot en kostnad) hos Teckomatorps frivilliga brandkår.
  Kontakta dem på 0708-66 04 94.
 1. Gäller det mindre mängder vatten finns det även möjlighet att hämta i Svalöv.
  Kontakta Gata & Park, för att hämta ditt vatten där.
  Det är kostnadsfritt. Ta med egen dunk!
  Telefontid kl 10-12 vardagar, 0418-47 51 23
  Var: Industrigatan 6, Svalöv


Publicerad första gången: 2018-07-11

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun