Svalövs kommun

Omsorgsverksamheten återgår till normala rutiner

I samband med sommarens värmebölja så gjorde verksamheterna för vård- och omsorg samt LSS omprioriteringar i sina dagliga rutiner. Man prioriterade svalkande åtgärder för brukare och personal.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

Omprioriteringarna innebar bland annat att personalen endast utförde lättare städning, som till exempel kök och toaletter. Men nu när ordinarie personal börjat återvända från semestrarna samt att värmeböljan lagt sig så återgår verksamheten till sina ordinarie arbetsrutiner igen.

- Ja, nu återgår vi till normal verksamhet, vilket bland annat innebär att våra ordinarie städrutiner åter genomförs. Det har verkligen varit en ovanlig period men vi har haft läget under kontroll hela sommaren. Detta tack vare vår fantastiska personal som gjort ett jättebra arbete med att utföra svalkande åtgärder för våra brukare, säger Susanne Nilsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Svalövs kommun.

Brukarna har under den varma perioden fått extra svalka i form av vätska, melon, glass och kylande handdukar placerade över nacken. Våra boenden har köpt in badbaljor för att kunna erbjuda brukarna att svalka sina fötter.

När det gäller personalen har de också uppmanats till svalkande åtgärder.

- Vår egen personal har vi under värmeböljan uppmanat att ta fler pauser. Vi har bland annat bjudit på glass, melon och salta pinnar som förfriskande åtgärder under arbetspassen, säger Susanne Nilsson.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun