Svalövs kommun

Årets företagare 2017!

Årets företagare 2017 i Svalövs kommun heter Andreas Brorsson och idag överraskades han av representanter från kommunen och från Företagarna Landskrona/Svalöv.

Bild på när Årets företagare 2017 överaskas av representanter från kommunen och Företagarna Landskrona/Svlövs.

Från vänster: Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordf, Robert Nilsson, Företagarna Landskrona/Svalöv och Andreas Brorsson.

Andreas Brorsson, Betong och Markteknik AB, var på väg till ett startmöte i Halmstad när han kom på att han var dubbelbokad. Hemma i Svalöv väntade en kund som inte ville träffa någon annan än Andreas själv.

"Det var bara att vända och skicka en kollega till Halmstad istället. Och det var ju tur att jag gjorde så!”, säger han.

”Kunden” var nämligen den delegation från Svalövs kommun och Företagarna Landskrona/Svalöv som kommit för att utse Andreas Brorsson till Årets företagare 2017 i Svalövs kommun.

Bild på Årets Företagare 2017 och representanter från Svlövs kommun samt Företagarna Landskrona/Svalöv.

Från vänster: Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef, Teddy Nilsson (SD), andre v ordf kommunstyrelsen, Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordf, Robert Nilsson från Företagarna Landskrona/Svalöv, Andreas Brorsson, BMT, Joakim Nilsson, näringslivsutvecklare, Fredrik Jönsson (C), kommunalråd och Arne Nordqvist från Företagarna Landskrona/Svalöv.

”Det här hade jag verkligen inte väntat mig. Väldigt roligt!”

Andreas Brorsson startade Betong och Markteknik AB, BMT, år 2005. Grundläggning för villor och industrier har varit ett ben i verksamheten, trädgårdsanläggning en annan. Idag har bolaget fyra anställda och dessutom är fem egenföretagare knutna till verksamheten.

”Jag har hela tiden försökt växa i lagom takt. Man vill ju vara försiktigt och se till så att allt hänger med.”

Han tillägger att ett företag kan växa i storlek även på bredden.

”Det är lite så jag har jobbat. Det senaste är att vi har börjat jobba med betongpooler” säger han och räknar upp modulvagnar till arbetsplatser samt skötsel och underhåll av fastigheter som ytterligare exempel på den breddade verksamheten.

Men det finns även områden som Andreas Brorsson lämnar till andra. Enskilda avlopp till exempel. Kunder som vill ha hjälp med det, hänvisar han till andra lokala företagare.

”Man ska vara rädd om varandra i en så liten företagarkommun som Svalöv. Det finns ingen anledning att konkurrera på områden som man ändå känner att man inte riktigt hinner med, tycker jag.”

Under många år har BMT varit lite av ett doldisföretag i hemkommunen men på senare tid har de lokala kunderna blivit fler. Utnämningen till Årets Företagare 2017 är dessutom ännu ett erkännande.

”Det känns väldigt bra det här. Tack så hemskt mycket” avslutar han.

Andreas Brorsson tilldelades utmärkelsen med följande motivering:

”Med envishet, yrkeskunskap och lyhördhet för kundens och marknadens behov har Andreas Brorsson utvecklat sitt företag: Betong och Markteknik AB. Andreas Brorsson är en god förebild och en utmärkt ambassadör för det lokala företagandet i Svalövs kommun.”

Priset till honom kommer att delas ut under Svalövs kommuns och Företagarnas after work på Fridhems folkhögskola den 29/8.

Fakta om Årets Företagare i Svalöv kommun
Utmärkelsen delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare samt uppfyller dessa kriterier:

  • Innehar ett betydande ägande av företaget
  • Aktivt driver företaget
  • Har företaget som sin huvudsakliga sysselsättning
  • Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare
  • Visar prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras
  • Har uthålligt god lönsamhet
  • Inte har några allvarliga betalningsanmärkningar
  • Inte nyligen är dömd i domstol

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun