Svalövs kommun

Vi välkomnar kommunens beredskaps- och säkerhetssamordnare!

Onsdagen den 15 augusti var Niklas Schörlings första arbetsdag på den nyinrättade tjänsten som Svalövs kommuns beredskaps- och säkerhetssamordnare. Niklas har sina rötter i Svalöv och hans yrkesbakgrund är 26 år inom polisen.

Foto på Niklas Schörling, kommunens beredskaps- och säkerhetssamordnare.

Foto: Svalövs kommun.

Niklas är uppvuxen i Svalöv. Han bodde här fram till han var 23 år och till dess det var dags att flytta till polishögskolan i Stockholm. Även om han inte bott i Svalöv på länge så har han hela tiden följt vad som händer här. Just bakgrunden till Svalöv och det stora intresset för trygghet och säkerhet var anledningar till att Niklas sökte tjänsten.

- Den stora anledningen till att jag sökte tjänsten är för att frågor som gäller säkerhet och krisberedskap ligger mig varmt om hjärtat och jag vill utveckla mig ytterligare inom detta område efter alla år inom polisen. Att få bidra till tryggheten i samhället, helt enkelt. Att det sedan är just i Svalöv är en fullträff eftersom jag känner att jag har en stor del av mitt hjärta kvar här.

Niklas är 50 år och bor i Glumslöv sedan tjugo år tillbaka. Han är gift, har tre barn samt en hund av rasen Cavalier king charles. På fritiden så håller han sig gärna i form med mountainbikecykling och paddeltennis. Niklas har också en bakgrund som badmintonspelare i unga år. Men i takt med att poliskarriären tog fart så hamnade badmintonracket allt mer på hyllan.

Niklas yrkeskarriär började direkt efter gymnasiet och lumpen på Försäkringskassan i Lund. Där var han i tre och ett halvt år innan det bar av till polishögskolan i Stockholm.

- Ja, det är nu hela 26 år sedan jag började där. Som polis har jag till största del varit verksam i Landskrona. Inledningsvis var det yttre tjänst som gällde men sedan blev jag arbetsledande gruppchef med personalansvar för den yttre tjänsten.

Niklas har också varit biträdande närpolischef i ett antal år. Han har arbetat mycket med brottsförebyggande frågor i samverkan med Landskrona Stad.

När Niklas berättar om sin uppväxt i Svalöv så är det med mycket värme och tacksamhet.

- Min uppväxt här är jag väldigt nöjd med. Min skolgång och fritid är jag tacksam för att jag fick här på en ort av denna storlek. Att få växa upp i en ort som Svalöv präglar dig för hur du blir som människa längre fram i livet. Och detta är ett sätt för mig att betala tillbaka för det jag fått i min uppväxt.

Att arbeta med krisberedskap, både internt i kommunens verksamheter och extern mot samhället i stort, är en av huvuduppgifterna i rollen som beredskaps- och säkerhetssamordnare. Andra uppgifter som bland annat också ingår är kommunens datasäkerhet och säkerhetsskydd i övrigt.

- I min roll så är samverkan med polis och räddningstjänst samt motsvarande nätverk i våra grannkommuner en central del. Mycket är nytt för mig så hösten kommer att bli en inkörningsperiod där jag kommer att lära känna verksamheterna och förväntningarna. Men det som konkret stundar i närtid och som det blir större fokus på är valet och de eventuella hotbilder som kan finnas i samband med det.

Niklas är förväntansfull inför det arbete som ligger framför honom men han vill inte måla upp några specifika bilder över hur det ska vara utan ser det som kommer som utmaningar. Han berättar också att han blivit väl mottagen och känner sig komfortabel och ivrig att få komma igång i rollen som kommunens beredskaps- och säkerhetssamordnare.

Varmt välkommen till Svalövs kommun!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun