Svalövs kommun

Vi välkomnar kommunens nya vård- och omsorgschef!

Madeleine Moberg kommer närmast från Tomelilla kommun, där hon varit vård- och omsorgschef i tre år. Innan dess arbetade hon fem år i Malmö på samma befattning. Madeleine tillträder tjänsten i Svalövs kommun den 1 oktober.

Foto på Madeleine Moberg, kommunens nya vård- och omsorgschef.

Foto: Svalövs kommun.

Madeleine är utbildad beteendevetare och hon har totalt 15 år på ledande positioner inom området vård och omsorg. Till detta ska också läggas att hon arbetat tio år som undersköterska innan hon började studera.

- Vi var rörande överens i rekryteringsgruppen om att utse Madeleine vill vård- och omsorgschef. Jag känner att Madeleine har den erfarenhet och kunskap som vi behöver i verksamheten, vilket också gör att hon direkt kan gå igång med sitt arbete, och jag känner mig trygg med detta, säger Annelie Persson (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Madeleine bor i Österslöv utanför Kristianstad tillsammans med sin sambo och hund. Hon har tre vuxna barn och ett litet barnbarn. Tidigare har hon bott i Löberöd utan för Eslöv men i samband med att Madeleine bestämde sig för att studera beteendevetenskap så valde familjen att bosätta sig i Österslöv.

Vad är ditt intryck av Svalövs kommun?
- Mitt intryck är att det är en kommun som vill något, att det är en geografiskt stor kommun med många små orter, vilket jag tycker är spännande för hur vi ska organisera verksamheten så att vi bättre kan möta kommuninvånarna.

Hur skulle du beskriva dig som ledare?
- Jag är tydlig och väldigt nyfiken. Som ledare tycker jag att det är väldigt viktigt att ha med sig medarbetarna i verksamhetens utveckling, att våga prova nytt och att våga göra fel ibland men också lära sig av felen. Jag har stor respekt för medarbetarnas kunskap och gillar att lyssna in innan jag fattar beslut i en fråga.

Vad gillar du att göra på fritiden?
- När jag är ledig så gillar jag var ute så mycket som möjligt i naturen. Jag gillar skogen, gillar sjön och jag gillar min trädgård. Jag gillar också att resa och nästa resmål blir nog att hälsa på min son som arbetar i Tanzania.

Det är med stor förväntan och nyfikenhet som Madeleine tillträder tjänsten som vår nya vård- och omsorgschef den 1 oktober och vi hälsar henne varmt välkommen till Svalövs kommun!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun