Svalövs kommun

Svalövs resultat i Svenskt Näringslivs företagsrankning

I tisdags presenterades Svenskt Näringslivs rankning när det gäller företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. I årets rankning tappar Svalövs kommun sju placeringar och hamnar på plats 179.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

- Vi har givetvis ambition om att få betydligt högre placeringar framöver. Årets resultat är dock lite ironiskt eftersom vi i år fått högre betyg av kommunens företag än på många år, säger Katarina Borgstrand, utveckling- och näringslivschef.

De två senaste åren när kommunen klättrat i rankningen har omdömena varit lägre. Men då det är en inbördes ranking kommuner emellan så kan en kommun klättra även om totala omdömet inte förbättrats och tvärtom.

- Det sammanfattande omdömet för Svalövs kommun har dock ökat de senaste två åren och i årets undersökning har kommunen fått det högsta totala omdömet sedan 2006. Samma gäller även för tjänstemännens attityder till företagande och politikernas attityder till företagen, säger Katarina.

Anledningar till att kommunen får bättre omdöme från kommunens företagare är att man har satsat på nya arbetssätt och utbildning för att förbättra kommunens företagsklimat.

- Vi har en näringslivsstrateg som antogs i januari 2017. Förra året genomförde vi också utbildningen Förenkla helt enkelt, som tittar på frågor som handlar om myndighetshantering, kommunikation samt upphandling och kompetensförsörjning. Detta sammantaget innebär förhoppningsvis att vi åter avancerar i kommande års förtagsrankning, berättar Katarina.

Vill du veta mer om rankingen och Svalövs resultat, läs här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun