Svalövs kommun

Nytt samverkansavtal om räddningstjänst undertecknat

I fredags undertecknade Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande i Svalövs kommun, och Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad, det nya samverkansavtalet kommunerna emellan gällande gemensam räddningstjänst.

Bild på när Jan Zielinski (S), KSO i Svalövs kommun, och Torkild Strandberg (L), KSO i Landskrona stad skakar hand efter undertecknandet.

Från v. i bild: Jan Zielinski (S), Svalövs kommun, och Torkild Strandberg (L), Landskrona stad är mycket nöjda med att ha undertecknat det nya samverkansavtalet. Undertecknandet skedde på Räddningstjänsten i Landskrona. Foto: Hanna Johansson, räddningstjänsten Landskrona stad.

Avtalet startar den 1 januari 2019 och gäller minst i fyra år framåt. Kommunerna har haft ett samarbete sedan 1991 men det var först 2005 som Svalöv och Landskrona fick en gemensam chef för räddningstjänsten. I det nya avtalet är det fortsatt Eva Lövbom som är räddningschef för de båda kommunerna.

- Det känns väldigt glädjande att kunna fortsätta vårt goda samarbete med Landskrona stad gällande räddningstjänsten och det fanns en stor politisk enighet i Svalövs kommun om att fortsätta samarbetet, vilket ger en bra och trygg lösning för våra medborgare, säger Jan Zielinski.

Torkild Strandberg är också mycket nöjd med att samverkansavtalet nu är undertecknat.

- Det känns mycket bra att det goda samarbetet mellan grannkommunerna fortsätter även inom detta område. Detta är ett kvitto på att vår gemensamma räddningstjänst håller en hög kvalitet, säger Torkild Strandberg.

I det tidigare avtalet ingick även Bjuvs kommun. De har dock valt en annan lösning medan Svalöv och Landskrona valde att fortsätta och fördjupa samverkan inom detta viktiga område.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun