Svalövs kommun

Resvaneundersökning i Skåne

Just nu pågår den största resvaneundersökningen som någonsin gjorts i Skåne och Svalövs kommun är givetvis med.

Skriv alternativtext här...

Just nu pågår Skånes största resvaneundersökning, där Region Skåne tillsammans med Skånes samtliga kommuner, bland annat Svalövs kommun, har skickat ut en undersökning till 113 000 slumpvist utvalda skåningar, motsvarande mer än 10 procent av Skånes vuxna befolkning, där vi frågar dem om hur de har rest en viss dag. I Svalövs kommun har 1.502 personer blivit tillfrågade att delta.

Ur en resvaneundersökning går det bland annat att se hur många som går, cyklar, kör bil eller åker kollektivt och till vilka ärenden. Det ger en viktig bild av nuläget och hjälper till att skapa ännu bättre förutsättningar att resa smidigt.

– Självklart är vi i Svalövs kommun med i undersökningen och det ska bli jättespännande att se hur resandet ser ut i vår kommun jämfört med övriga Skåne, säger Britta Fremling, planeringsstrateg i Svalövs kommun.

De som uppmanas svara är slumpvis utvalda och speglar en bredd i befolkningen. Dessa kommer att svara på ett antal bakgrundsfrågor och sedan fylla i alla resor de gör under en dag i en resedagbok.

Undersökningen är den tredje som gjorts om resvanorna i Skåne. De två tidigare genomfördes 2007 och 2013. Bakom undersökningen står Region Skåne, Skånes kommuner och Trafikverket.

Läs mer om resvaneundersökningen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun