Svalövs kommun

Visning av nya huset i Teckomatorp

I onsdags arrangerade Svalövsbostäder lägenhetsvisning i det nybyggda huset på Södra Solhemsgatan 20 i Teckomatorp. Mellan klockan 13-14 hade de nya hyresgästerna chansen att ta sig en titt i sitt nya boende.

Exteriör bild på det nya huset i Teckomatorp.

Svalövsbostäders VD, Robert Johansen, (t.v) beskriver utemiljön för SvalövsBostäders ordförande Gunnar Bengtsson (S) och hans fru, Britt Bengtsson.

Det nya fyravåningshuset som nu står redo för inflyttning består av totalt sexton lägenheter, fördelat på åtta tvårumslägenheter och åtta trerumslägenheter. Officiellt inflyttningsdatum är satt till den förste december, men redan den 27:e november får hyresgästerna möjlighet att flytta in.

Några av de nya hyresgästerna, som tagit sig tid och komma på visningen, är Jasmine Andersson och Niklas Strålbrand. De flyttar från sin nuvarande lägenhet i Kågeröd till en trea i det nya huset.

- Vi flyttar in i en av treorna högst upp. Allt är nytt och fräscht och det finns tillgång till diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare i lägenheten, så det känns jättebra, säger Jasmine.

- Ja, det blir bra och vi får perfekt utsikt över fotbollsplanen, fliker Niklas in med.

Hyresgäster som tar sig en titt i köket och vad det har att erbjuda.

Jasmine Anderson och Niklas Stålbrand spanar in köket i sin nya lägenhet.

Robert Johansen, VD Svalövsbostäder, är mycket nöjd med hela projektet kring det nya huset, som startade för nästa exakt ett år sedan.

- Det har varit ett stort genomslag och intresse. Vi har till och med folk från Malmö som flyttar in i det nya huset. Alla lägenheterna är uthyrda och det har varit en stark efterfrågan. Vi skulle lätt kunna ha byggt två våningar till, säger Robert.

Ruth Bengtsson är på visningen tillsammans med sitt barnbarn. Hon har sålt huset i Svalöv för att flytta in i det nya huset på Södar Solhemsgatan.

- Efter husförsäljningen har jag bott ett halvår i Teckomatorp i väntan på att få flytta in. Jag ska bo på tredje våningen i en av tvåorna, så det ska bli mycket glädjande att få flytta in, säger Ruth.

Bild från visningen av hyreshuset i Teckomatorp.

Dag Blomkvist, projektledare SvalövsBostäder (t.v), instruerar Ruth Bengtsson, här tillsammans med barnbarnet, hur det öppningsbara fönsterpartiet fungerar på den inglasade balkongen.

Ruth var den lyckliga hyresgäst som blir bjuden på den första månadshyran. Detta då hon i samband med förra årets Svalövsmässa lämnade in en intresseanmälan om en lägenhet i huset.

Det som nu återstår är slutbesiktning av utemiljön runt huset.

- Det ska sås gräs, planteras häckar, målas parkeringsplatser och slutföras förberedelser för laddstolpar. Så när våren kommer och gräset är grönt och häckar samt träd står i blom så kommer det att kännas som om huset alltid har stått här, säger Robert Johansen.

Svabos VD, Robert Johansen, berättar om det nya huset

Häng med när Dag Blomkvist, projektledare på Svabo, tar oss med på en rundtur

Fakta om huset:
AB SvalövsBostäders nya hyreshus innehåller 8 stycken lägenheter med 2 rok á 60,4 m² och 8 stycken lägenheter med 3 rok á 71,9 m², jämnt fördelade på de 4 våningsplanen. Bostäderna är ljusa och välutrustade, med hiss, inglasad balkong, tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Huset ligger i en uppvuxen grönmiljö i omedelbar närhet till skola, bibliotek, idrottsplats, livsmedelsbutik, postombud och äldreservicen på Ängslyckan. Även pågatågsstationen ligger inom bekvämt gång- och cykelavstånd.

www.svalovsbostader.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun