Svalövs kommun

Testa din brandvarnare!

Under december och januari brinner det som mest i våra bostäder. Tänk därför på att testa din brandvarnare så att du vet att den fungerar. Har du ingen brandvarnare så köp en – det räddar liv!

Illustration: Kom ihåg att testa din brandvarnare.

Testa brandvarnaren gör du enkelt genom att hålla inne test-knappen och invänta pipet. Hör du inget pip behöver du byta batteri eller köpa en ny brandvarnare.

En brandvarnare täcker normalt cirka 60 kvadratmeter så tänk på att du kan behöva mer än en brandvarnare i ditt boende.

Läs mer på skyddadigmotbrand.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den vanligast brandorsaken i villa och radhus är att något i eller runt om eldstaden fattar eld. I lägenheter är den vanligaste orsaken att en påslagen platta på spisen glöms bort. Bortglömda levande ljus är en annan vanlig orsak till att det börjar brinna och under ett år startar levande ljus i genomsnitt 200 bränder varav 100 av dessa inträffar i december och januari.

Nu drar räddningstjänsterna i Skåne igång årets jul- och nyårskampanj och vi vill påminna er så att ni kan påminna era kära. Med brandvarnare, pulversläckare, brandfilt, spisvakt och kunskap kan ni både förebygga och själv hantera en mindre brand.

Nu när vi har påmint dig om att testa din brandvarnare, så hoppas vi att du vill påminna någon i din närhet. Med brandvarnare, pulversläckare, brandfilt, spisvakt och kunskap kan ni både förebygga och själv hantera en mindre brand.

Hos brandskyddsföreningen kan du läsa mer om hur du brandsäkrar ditt hem:
https://www.brandskyddsforeningen.se/sakra-hemmet/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En trygg och säker jul önskar Räddningstjänsten i Svalöv!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun