Svalövs kommun

Destination Söderåsen samlade sig för kickoff!

I onsdags gick startskottet för uppstarten av LEADER-projekt Destination Söderåsen. Projektet är ett samarbete mellan Söderåsenkommunerna Bjuv, Klippan, Svalöv, Åstorp och Söderåsens Nationalpark samt besöksnäringen i området. Syftet med projektet är att ytterligare utveckla Söderåsenområdet som en stark turistdestination.

Foto på Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef i Svalövs kommun, och Robert Patzelt, projektledare för Destination Söderåsen.

Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef i Svalövs kommun, och Robert Patzelt, projektledare för Destination Söderåsen, var mycket nöjda med dagens kickoff och ser fram emot den fortsatta processen tillsammans med alla aktörer kring Söderåsen.

Totalt var det ett 80-tal personer som slöt upp på morgonens kickoff som arrangerades i en av före detta flygflottiljen F5:s lokaler, där MOM Event Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. nu har sin verksamhet. På mötet deltog företagare, representanter från föreningar samt tjänstepersoner från kommunerna kring Söderåsen.

- Det var riktigt kul att så många kom till uppstartsmötet. Detta vittnar om att projektet känns angeläget och viktigt för vårt näringsliv samt för kommunerna som har anknytning till Söderåsen. Genom att arbeta tillsammans blir vi starka och detta ger oss också en större möjlighet, i takt med att destinationen växer, att möta de nationella och internationella besökarnas behov, säger Katrina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef i Svalövs kommun.

Totalt är det cirka 400 000 som årligen besöker nationalparken och genom projektet vill man bland annat locka fler besökare, som gärna också stanna lite längre, samt marknadsföra fler platser inom Söderåsenområdet.

Översiktsbild på gruppdiskussionen som aktörerna deltog i.

På uppstartsmötet fick de inbjudna information om vad LEADER-projektet innebär och varför vi genomför detta. Deltagande aktörer fick också delta i en workshop där de i grupper diskuterade hur de kan utvecklas tillsammans och vad de kan tillföra helheten.

- Bara på denna korta stund fick vi in många bra tankar och idéer för hur vi kan vidareutveckla vårt gemensamma varumärke ännu mer. Destination Söderåsen har redan idag rönt stor uppmärksamhet, såväl lokalt som i omvärlden, men vi behöver ta nya kliv tillsammans för att ytterligare förädla Söderåsen som en destinationsmotor för vårt område i världen, säger Robert Patzelt, projektledare Destination Söderåsen.

Under våren kommer projektet att fortsätta med utbildning och workshops för aktörer inom besöksnäringen.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun