Svalövs kommun

Parkskolan är nominerad till Barnidrottspriset!

Parkskolan i Teckomatorp är nominerad till Barnidrottspriset 2019 för det hälsoprojekt som bedrivs på skolan.

Parkskolan är nominerad till Barnidrottspriset.

Med start 2018 startade Svalövs kommun hälsoprojektet för elever i årskurs 1 och årskurs 7. Ett projekt som bland annat innebära att barnen får ta del av pulshöjande aktiviteter tre morgonpass i veckan. Varje pass är 20 minuter långt.

Just hälsoprojektet på Parkskolan har utvecklats så att man engagerar både gammal och ung och här samarbetar skolan med äldreboendet Ängslyckan. Eleverna tränar in olika rörelser och leder sedan de äldre i lättare gympapass.

Projektet bidrar till en helhet genom dels möten och samspel mellan människor med olika förutsättningar, vilket kan ge förståelse för våra olikheter samt förebyggande av fördomar. Det visar därmed också tydligt på många möjligheter och vinster som idrott och rörelse kan ge utöver det fysiska. Allas lika värde lyfts fram på ett konkret sätt som kan inspirera många.

Stort grattis till Parkskolan för nomineringen. Vi håller också tummarna för att ni går hela vägen och vinner Barnidrottspriset 2019 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Relaterad information

Läs Skånska Dagbladets artikel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se TV4:s inslag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun