Svalövs kommun

Vill du bli röstmottagare?

Under våren 2019 kommer det att hållas val till Europaparlamentet den 26 maj. Därför rekryterar nu valnämnden personer som är intresserade av att arbeta som röstmottagare.

Bild på en hand som håller tre valkuvert.

I arbetsuppgifterna som röstmottagare ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. Arbetet avslutas inte förrän samtliga röster är räknade, vilket kan innebära en lång arbetsdag.

Förtidsröstningen till EU-valet pågår från den 8 maj fram till och med valdagen den 26 maj.

Arbetet som röstmottagare under förtidsröstningen är schemalagt och sker såväl dagtid som på kvällar och helger med uppgifter som påminner om dem som förekommer under valdagen.

Grundläggande krav för röstmottagare i vallokal och förtidsröstningslokal är att personen är myndig, har genomgått kommunens utbildning för röstmottagare, har ett hälsotillstånd som möjliggör genomförande av arbetsuppgifterna samt i övrigt är lämplig för uppdraget. Det är meriterande om personen har administrativ erfarenhet och om personen är från kommunen.

Om du är intresserad av att tjänstgöra som röstmottagare under valdag eller vid förtidsröstningen anmäler du detta via E-tjänsten.

Mer information hittar du här Öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun