Svalövs kommun

Första spadtaget för nya hyresrätter i Svalövs tätort

Klockan 14.30 i går tog SvalövsBostäder och JSB Construction de första symboliska spadtagen som markerar starten för ett nytt fyravåningshus med sexton lägenheter på Ryttaregatan i Svalövs tätort.

Bild på första spadtaget av det nya fyravåningshuset med hyresrätter i Svalövs tätort.

Från v. i bild: André Saxbo, JSB, Gunnar Bengtsson (S), avgående ordförande i SvalövsBostäder, och Johan Wigrup (C), tillträdande ordförande i SvalövsBostäder tar de först spadtagen för det nya fyravåningshuset. Byggnationen blir av samma koncept som det på Möllegatan 2 i Svalöv (syns i bakgrunden till höger) och på Södra Solhemsgatan 20 i Teckomatorp.

Det nya hyreshuset kommer att bestå av sexton ljusa och fina lägenheter, uppdelat på hälften tvåor, à 60 kvadratmeter, och hälften treor, à 72 kvadratmeter, och jämnt fördelade på fyra våningar. Placeringen på Ryttargatan i Svalövs tätort är väldigt centralt. Lägenheterna kommer att ha inglasade balkonger, egen tvättutrustning, parkett och klinker på golven, öppen planlösning, porttelefon samt bredband via fiber och lägenheterna nås med hiss.

Fördelning av lägenheterna kommer att ske genom lottning ur en egen kö. Är du intresserad av en lägenhet i det nya huset så anmäler du dig till SvalövsBostäders kö senast den 4 augusti för att delta i utlottningen. Anmälan blir bindande först när du tecknar hyresavtal.

Inflyttning i det nya huset är planerad till mitten av januari 2020.

Läs mer på SvalövsBostäders webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun