Svalövs kommun

Ett renare Svalöv med hjälp av Nova stödboende/UngKraft

Lördagen den 13 juli klockan 10.00 samlades en skara ungdomar och personal från Nova stödboende och UngKraft för att ge sig ut och plocka skräp. De ville slå ett slag för miljön i Svalöv.

Skriv alternativtext här...

Ungdomar och personal från Nova stödboende/UngKraft redo för att ge sig ut och plocka skräp.

Fokus var att plocka cigarettfimpar och snusdosor på gator och torg, framför allt utanför offentliga lokaler nu när det nya rökförbudet trätt i kraft. Totalt var det 10-12 personer som gav sig ut med griptänger och säckar på byn. Även allmänheten var inbjuden att delta i aktiviteten men det kom bara två personer. Resultatet var ändå över förväntan, framför allt överraskades skräpplockarna över hur mycket fimpar som slängs. En orsak skulle kunna vara att det finns väldigt få offentliga askkoppar. Men även annat skräp som plast och metall plockades upp och säckarna blev snabbt fulla.

Dagen avslutades med en välförtjänt pizza på den lokala pizzerian – givetvis på en rökfri uteservering!

Joachim Håkansson, som är bostadssamordnare på Nova stödboende/UngKraft berättar att initiativet kom från ungdomarna själv.

-Jag vill verkligen framhäva ungdomarna som var med och genomförde denna dag, deras energi och medvetenhet om hur viktigt det är att värna om miljön inte bara i Svalöv utan i hela världen.

-Vi vill gärna utmana andra verksamheter till att också ge sig ut och plocka skräp. Och håll utkik framöver, för det är mycket möjligt att vi gör något liknande i framtiden. Det känns bra att göra något positivt för miljön, vår by samtidigt som man har kul tillsammans, avlutar Joachim.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun