Svalövs kommun

Avloppskontroll i Norrvidinge, Håstenslöv, Torup och Gissleberga

Många avloppsanläggningar är gamla och lever inte upp till dagens reningskrav. Därför kommer Söderåsens miljöförbund så småningom att kontrollera alla små avloppsanläggningar i Svalövs kommun. Under augusti till oktober 2019 kommer man att börja i Norrvidinge, Håstenslöv, Torup och Gissleberga.

Skriv alternativtext här...

De fastighetsägare som berörs av kontrollen har fått brev. Har du inte fått något brev och undrar om din fastighet ingår i kontrollen är du välkommen att kontakta Söderåsens Miljöförbund.

Hur går kontrollen till?
Om Söderåsens Miljöförbund saknar uppgifter om din avloppsanläggning kommer de att skicka en blankett till dig där du fyller i uppgifter om avloppsanläggningen. På så vis slipper de göra ett platsbesök och det blir billigare för dig. Söderåsens Miljöförbund kan komma att besöka dig och kontrollera avloppsanläggningen om den är äldre än 10 år. Om avloppsanläggningen inte uppfyller dagens reningskrav kommer fortsatt användning inte att tillåtas. Detta innebär att du som fastighetsägare kan behöva åtgärda din avloppsanläggning om du vill fortsätta använda den.

Du som fastighetsägare kommer att betala en avgift för arbetet. Avgiften är 953 kronor per timme.

Kontakt
Är du osäker på om din avloppsanläggning uppfyller dagens reningskrav, läs mer på Söderåsens miljöförbunds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på Avloppsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här finns även mer information om hur kontrollen kommer att gå till och tips på hur du kan åtgärda din avloppsanläggning.

Du kan också kontakta Söderåsens Miljöförbund via e-post info@smfo.se eller telefon 0435-78 24 70.

Vad är Söderåsens miljöförbund?
Söderåsens miljöförbund är ett kommunalförbund som fungerar som en gemensam miljöförvaltning för Bjuv, Klippan, Perstorp, Svalöv och Örkelljunga kommun. Den främsta uppgiften är tillsyn inom miljö, hälsoskydd och livsmedel.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun