Svalövs kommun

Nu inviger vi Eken - Lunnaskolans nya skolbyggnad!

I september förra året togs de symboliska spadtagen för Eken och nu knappt ett år senare står byggnaden färdig och verksamheten är redo att flytta in i de splitter nya lokalerna.

Rektor Pia Alkefelt i förgrunden framför nya skolbyggnaden.

Rektor Pia Alkefelt framför den nya skolbyggnaden Eken på Lunnaskolans område i Kågeröd. Foto: Svalövs kommun.

- De nya lokalerna är helt fantastiska. Jag tycker att vi tillsammans verkligen har lyckats utifrån forskning, beprövade erfarenheter och elevdelaktighet att utforma en lärmiljö för våra barns bästa, vilket ligger helt i linje med verksamhetens högre måluppfyllelse. Våra nya lokaler kommer dessutom att vara en visningsskola i Skåne för andra skolor, säger Pia Alkefelt, rektor på Lunnaskolan.

Eken är framtagen efter en specifik kravspecifikation som ska främja en så flexibel lärmiljö som möjligt. Den ska bland annat stimulera eleverna att vara aktiva i klassrummet samt möjliggöra för rörelse. Den nya byggnaden består av två klassrum, fritids, bild-, musik- samt hemkunskapssal. Lokalerna har också en särskilt anpassad lärmiljö för elever med särskilda behov. Det finns också arbetsplatser för personalen samt konferensrum i byggnaden.

- Verksamheten på Lunnaskolan, förvaltningen och möbelleverantören har som sagt gjort ett fantastiskt arbete tillsammans för att utforma och skapa en bra miljö så att våra elever får bästa möjliga förutsättningar för sitt lärande, säger Pia Alkefelt.

Eken är konstnärligt utsmyckad av naturfotografen och Kågerödsbon Fredrik Boo. Fredrik har under sina fjorton år som naturfotograf haft ett flertal utställningar, bland annat på biblioteket i Kågeröd. Han har också utbildat elever på Lunnaskolan i Kågeröd i bildskapande, bildbearbetning och fotografering.

Invigningen är öppen för allmänheten
Vi hoppas att du vill vara med oss när vi inviger och flyttar in i våra nya lokaler lördagen den 17 augusti, klockan 10.00-13.00. Platsen är Lunnaskolan i Kågeröd.

Klockan 10.00 blir det traditionell bandklippning och därefter följer en visningstur av de nya lokalerna. Det blir improvisationsteater med lokala förmågor och vi bjuder på snittar och alkoholfritt bubbel.

På invigningsdagen deltar representanter från våra samarbetspartners, från förvaltningen och kommunpolitiken. Deltar gör även arkitekt, konstnär samt Lunnaskolans pedagoger och rektor.

Varmt välkomna!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun