Svalövs kommun

Ny förskoleavdelning i Månsaboskolan

”Ursäkta röran - men vi bygger om”, skojar rektor Anna Hedin och biträdande rektor Ann-Sofie Roslund Petersson när de visar runt i de nya lokalerna i Månsaboskolan, som nu blir Svalövs tätorts senaste tillskott när det gäller förskola.

Foto på Anna Hedin, rektor, och Ann-sofie Roslund Petersson.

Från v. i bild: Det kanske inte ser så ut på bilden men rektor Anna Hedin och biträdande rektor Ann-Sofie Roslund Petersson lovar att allt ska vara färdigt till den 30 september när de första barnen kommer. De är redo och taggade. Foto: Svalövs kommun.

Den 30 september anländer de första barnen och man är i full gång med att färdigställa lokalerna. Det kommer att bli en helt ny avdelning med plats för cirka 25 barn i åldrarna ett till fem. I Svalövs tätort finns i dagsläget förskolorna Svalan, Solstrålen och Norrgården, så nytillskotten blir den fjärde i tätorten. Den nya avdelningen ligger i Månsaboskolan och delar entré med familjecentralen Guldkornet.

- Att vi utökar med ytterligare en avdelning beror på att vi haft svårt att kunna erbjuda platser i tätorten på grund av att det varit många barn i kö, men nu ska vi kunna råda bot på det, säger biträdande rektor Ann-Sofie.

Lokalerna som Anna och Ann-Sofie visar runt i känns väldigt ljusa, luftiga och ändamålsenligt anpassade till förskolans verksamhet. Totalt handlar det om ett stort gemensamhetsrum och tre mindre verksamhetsspecifika rum som består av ateljé och verkstad samt vilorum. Ytterligare utrymmen i lokalen är ett personalrum samt ett mottagningskök som tar emot maten som serveras till barnen.

Hur många pedagoger kommer att arbetat här?

- Inledningsvis kommer det att vara en förskollärare och en barnskötare, men om det blir 25 barn här så kommer vi att vara upp till fyra pedagoger, berättar rektor Anna Hedin.

I nuläget är arbetsnamnet ”Månsabo förskola” men förskolan kommer att få ett nytt namn och man planerar också en invigning för barn, föräldrar och allmänhet.

- När vi väl är riktigt igång med verksamheten så ska vi också planera in en officiell invigning. Vår förhoppning är att detta blir senare i höst och innan jul, säger Ann-Sofie.

Varför har man valt att placera förskolan i just dessa lokaler?

- Närmiljön här är helt fantastisk. Vi har naturen runt knuten. Hela området med Linåkerskolan, Helenborgshallen och Heleneborgsskolan ger bra förutsättningar att göra bra saker och att vistas i en bra naturmiljö med barnen. Sedan är det inte mycket trafik i närheten av skolan heller, vilket också är en stor fördel, säger Anna Hedin.

När det gäller utemiljön så berättar Anna och Ann-Sofie att det så småningom också kommer att bli två inhägnade uteplatser för barnen att vistas i. Det blir en yta precis utanför avdelningens fönster och en lite större lekplats vid grönområdet som angränsar till Linåkerskolan.

Så hur känns det nu så här veckorna innan de första barnen kommer?

- Det känns fantastiskt spännande och det kommer att bli jättebra. Vi är redo och nu väntar vi på barnen, säger Anna Hedin.

Och Ann-Sofie instämmer också:

- Jag som är på familjecentralen i vanliga fall tycker att det ska jättekul att huset fylls på med ännu fler barn och föräldrar. Det ska verkligen bli spännande, säger hon.

Så då är ni riktigt taggade nu?

- Ja, absolut, instämmer både Anna och Ann-Sofie unisont.

Har du frågor om eller vill placera sitt barn på förskolan, vänligen kontakta:
Ann-Sofie Roslund Petersson, biträdande rektor på e-post eller på tel: 0418-47 51 45

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun