Svalövs kommun

Jane Bergman blir Svalövs kommuns nya ekonomichef

I går (16/9) på kommunstyrelsen beslutade ett enigt möte att kommunens nya ekonomichef blir Jane Bergman. Hennes nuvarande arbetsroll är som VD i Skurup kommunala, vilket är Skurup kommuns helägda fastighetsbolag. Jane kommer att tillträda tjänsten våren 2020.

Foto på Jane Bergman.

Foto: Svalövs kommun.

Jane efterträder Jan Bengtsson, som slutade i juli månad efter nitton år på posten. Den som kommer att lämna över stafettpinnen till Jane är Jan Tingecz, kommunens tillförordnade ekonomichef.

- Det känns jättebra och det ska bli spännande. Det är verkligen en kommun som har potential att utvecklas och den resan tycker jag ska bli roligt att få vara med på, säger Jane Bergman.

Jane är född och uppvuxen i Skurup och har bott där i större delen av sitt liv men flyttade till Ystad för tre månader sedan. Hon är utbildad civilekonom och har sedan 2016 arbetat som VD i Skurups kommunala AB, vilket är ett av fyra helägda aktiebolag i Skurups kommun. Jane har även arbetat med ekonomi inom skolförvaltningen i Skurups kommun. Privat så är hon sambo och har två egna barn och två bonusbarn. På fritiden är den stora passionen att laga mat och umgås med goda vänner samt att resa. Senaste resan var en weekend till Gdansk i Polen.

- Vi är väldigt nöjda med rekryteringen och vi från politiken hälsar Jane Bergman varmt välkommen till Svalövs kommun och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med henne, säger Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Jane har sex månaders uppsägningstid från sin nuvarande arbetsgivare, så hon kommer att tillträda tjänsten under våren 2020.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun