Svalövs kommun

Avslutning med Senior Sport School

I dag var det terminsavslutning för Senior Sport School. I fullmäktigesalen hade 25 deltagare bänkat sig för att utvärdera projektet, ta emot diplom samt gófika.

Ledarna för Senior Sport School Gun Hedin, Christer Hedin och Jan-Inge Persson är mycket nöjda med året som gått.

Ledarna för Senior Sport School Gun Hedin, Christer Hedin och Jan-Inge Persson är mycket nöjda med året som gått.

Projektet drog i gång i våras på initiativ av Skåneidrotten, Svalövs kommun och eldsjälarna Gun och Krister Hedin. Det är ideella krafter och föreningar i kommunen som ställer upp med aktiviteter för deltagarna och det är kommunen, via fritidschefen Niklas Fonskov, som står för koordinering och lokaler. Senior Sport school riktar sig till personer som bor i Svalövs kommun och är över 60 år.

När projektet presenterades i våras var cirka hundra 60-plusare intresserade av få bli en av de 25 deltagarna. Även under höstens termin var alla platserna fyllda

- Det här året har varit jätteroligt. Deltagarna har ställt upp till tusen och kommit på aktiviteterna. Vi har blivit en grupp som verkligen hjälps åt och det viktiga är också den sociala samhörigheten, säger Gun Hedin.

Under hösten har det bland annat bjudits på aktiviteter såsom luftgevärsskytte, bowling, gåfotboll, vandring vid Finstorpssjöarna, boule samt olika träningsformer på Hälsomagasinet.

- Eftersom vi inte har riktigt bra ställen, som ett café eller liknande, att samlas på i kommunen så fyller detta projektet ett behov där vi kan träffas och umgås tillsammans, säger Gun.

Jan-Inge Persson har vikarierat när Gun och Christer Hedin har varit på semester eller fått förhinder på annat sätt. Jan-Inge är också nöjd med årets som gått.

- Det är ett fantastiskt bra koncept. Många av oss skapar nya kontakter och ny vänner genom att träffas så här. Det är lite vemodigt idag. Vi är nästa som en lite familj. På tre månader så träffas vi två gånger i veckan. Verkligen ett socialt nätverk som skapats, säger Jan-Inge.

Om det blir en fortsättning på Senior Sport School till våren är i nuläget i fastställt.

- Vi har inte fått besked än om vi kan fortsätta nästa år men vi håller verkligen tummarna, säger Gun Hedin.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun