Svalövs kommun

Avloppskontroll i Kolema, Härsnäs, Nackarp, Knutstorp, Fåglasång, Möllarp, Håkantorp, Kråkebacken och Fiskarehus

Många små avloppsanläggningar är gamla och lever inte upp till dagens reningskrav. Därför kommer Söderåsens miljöförbund så småningom att kontrollera alla små avloppsanläggningar i Svalövs kommun.

Skriv alternativtext här...

Med start 1 april 2020 kommer vi kontrollera avloppen i områdena Kolema, Härsnäs och Nackarp samt de fastigheter i områdena Knutstorp, Fåglasång, Möllarp, Håkantorp, Kråkebacken och Fiskarehus som vi inte har kontrollerat vid tidigare kontroll i området.

Vi har tidigare skickat brev till de fastighetsägare som berörs av kontrollen. Har du inte fått brevet och undrar om din fastighet ingår i kontrollen är du välkommen att kontakta oss.

Hur går kontrollen till?
Om vi saknar uppgifter om din avloppsanläggning kommer vi att skicka en blankett till dig där du fyller i uppgifter om avloppsanläggningen. På så vis slipper vi göra ett platsbesök och det blir billigare för dig. Vi kan komma att besöka dig och kontrollera avloppsanläggningen om den är äldre än 10 år. Om avloppsanläggningen är dålig kommer vi att ställa krav på att den åtgärdas. Det innebär oftast att du får göra en helt ny anläggning.

Du som fastighetsägare kommer att betala en avgift för vårt arbete. Avgiften är 978 kronor per timme.

Kontakt
Har du frågor om hur kontrollen kommer att gå till eller vill ha tips på hur du kan åtgärda din avloppsanläggning? Läs mer på vår hemsida www.smfo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller www.avloppsguiden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan också kontakta oss via e-post info@smfo.se eller på telefon 0435-78 24 70.

Vad är Söderåsens miljöförbund?
Söderåsens miljöförbund är ett kommunalförbund som fungerar som en gemensam miljöförvaltning för Bjuv, Klippan, Perstorp, Svalöv och Örkelljunga kommun. Vår främsta uppgift är tillsyn inom miljö, hälsoskydd och livsmedel.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun