Svalövs kommun

Svalöv deltar i nationell mätning om nedskräpning 12-18 juni

Svalövs kommun är slumpmässigt utvald att vara med i en nationell skräpmätning. I kommunen är det Svalövs tätort som är utvald att delta i mätningen.

Skriv alternativtext här...

Aktuellt städområde i Svalövs tätort

Det är första gången det görs en nationell mätning och resultatet kommer att visa hur nedskräpningssituationen ser ut i Sverige som helhet. Det är Håll Sverige Rent som fått uppdraget att genomföra mätningen i hela landet.

För Svalövs del innebär det att under perioden 12-18 juni kommer en mätperson att plocka allt skräp på trottoarerna längs med de utvalda vägarna. För att resultatet ska bli så korrekt som möjligt kommer inte Gata & Park städa under perioden.

Mer om nationell skräpmätning
Skräpmätningen ska omfatta centrumkärnor i både stad och landsbygd. Stickprov ska även göras för turistområden och värdefulla naturområden. Mätningen ska fastställa hur stor andel av skräpet i Sverige som utgörs av cigarettfimpar, portionssnus, plastbärkassar, dryckesflaskor av plast, engångsmuggar, livsmedelsbehållare för snabbmat, dryckesbehållare av plast, dryckesbehållare av papper med tunn plastfilm, flexibla plastförpackningar, korkar och lock, ballonger, våtservetter, pappersförpackningar, metallförpackningar och glas.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun