Svalövs kommun

Kommunens första hundrastgård är invigd!

I går klockan 11.00 var det många hundar, hussar och mattar som samlades för att var med när Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Stefan Pettersson (M), förklarade den nya hundrastgården i Teckomatorp för officiellt invigd.

Foto på Stefan Petterson (M), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, omgiven av hundar, hussar och mattar.

Stefan Pettersson (M), ordf. samhällsbyggnadsnämnden, omgiven av några av ortens hundar, hussar och mattar.

Efter en lång process är hundrastgården äntligen på plats och samhällsbyggnadsnämnden ordförande är mycket nöjd

- Nu är vi äntligen i mål och det känns skönt. Vi har haft dialog i många år. Det har också varit uppe att vi ska ha det i fler orter och det har även stött på lokalt motstånd, men nu har vi hittat ett ställe där alla var eniga. Vi har tagit fram det här med bland annat Teckomatorp Tillsammans, som varit väldigt engagerade, säger Stefan Pettersson.

Hundrastgården ligger intill Försköningsparken och konstgräsplanen i Teckomatorp. Den är inhägnad och indelad i två områden. Totalt är rastgården ungefär stor som en fotbollsplan.

Elinor Forsberg tillsammans med kompisarna Lorena, Ida och Wanja är några som varit starka drivkrafter i att hundrastgården hamnat just i Teckomatorp.

- Det här känns helt underbart att vi äntligen fått det här på plats efter flera års arbete. Det här är ett bevis på vad man kan göra när man arbetar tillsammans. Vi fyra har kämpat, haft möten, och skrivit papper och kontaktat olika personer för att dra det här i mål. Det är underbart och så många hundar det är här idag, säger Elinor Forsberg.

Foto på Elinor Forsberg och väninnorna Lorena, Ida och Wanja.

Fr. vänster i bild: Elinor Forsberg med Kiwi, Lorena Persson med Doris, Ida Nilsson med Polly och Wanja Mauritzson med Kenzo.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun