Svalövs kommun

Utdelning av vandringspriser och stipendium inom idrotten

I går var det dags för utdelning av välförtjänta priser inom idrottens värld i Svalövs kommun.

Alla pristagarna av Svalövs Idrottskrets vandringspriser..

Stolta pristagare i samband med ceremonin då priserna utdelades. Från vänster till höger i bild: Kim Hellström, (SD) ordf. i bildningsnämnden, Anette Mellström, Yuliya Dinape, Ida Andrén och Hanna Andrén från Kågeröds Bordtennisklubb, Ida Malm, Tilda Nilsson, Daniel Olsson och Melvin Bergendorf från Röstånga Idrottssällskap, Henrik Nordberg från HK Svalöv samt Niklas Fonskov, fritidschef.

På kvällen den 17 juni samlades ett gäng stolta prismottagare på Svalövs kommunhus för att ta emot sina priser i samband med en trevlig ceremoni. Kim Hellström (SD), ordförande i bildningsnämnden delade ut priserna och Niklas Fonskov, fritidschef, stod för arrangemanget.

Av tradition har priserna tidigare delats ut i samband med nationaldagsfirandet men på grund av coronasituationen fick man i år göra lite annorlunda. Det blev kaffe och tårta i kommunhuset.

Bästa ledarprestation
Henrik Nordberg tilldelas Sparbankens vandringspris för bästa
ledarprestation under 2019.

Henrik Nordberg tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Henrik är en fantastisk ambassadör för handbollsporten, och sprider med sitt positiva sätt sportens värdegrund på ett fantastiskt sätt. Henrik entusiasm smittar av sig och leder till att fler vill vara med och prova handbollen som sport.
Henrik har varit nyckelpersonen i att från inget bygga upp en förening som attraherar många barn och föräldrar med en härlig gemenskap. Henriks och HK Svalövs framfart har satt avtryck i hela Skåne!"

Bästa idrottsprestation
Röstånga IS dam och herrlag tilldelas Kjells kanna för bästa
idrottsprestation under 2019.

Röstånga IS Dam och Herrlag tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Det har varit spännande och underhållande att få följa lagens duktiga fotbollsspelare och ledare, samt att få glädjas tillsammans med dem över deras prestation. I Röstånga IS har det aldrig någonsin hänt att både dam- och herrlag lyckats gå upp en division under samma säsong. I Röstånga IS är det viktigt att arbeta tillsammans och låta alla känna en delaktighet. Detta lika väl på plan som utanför denna. Under gångna året har man försökt involvera samtliga spelare, så de får en förståelse för föreningens värdegrunder och policy. Detta resulterade i 2 seriesegrar."

Bästa seniorprestation
Kågeröds Bordtennisklubbs damlag tilldelas Sture och Berta
Bondessons vandringspris för bästa seniorprestation under 2019.

Kågeröd Bordtennisklubbs damlag tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Tjejerna har sedan nystarten av damlag för 5 år sedan slagit under ifrån och haft tufft motstånd från Skåne, Blekinge, Småland och Halland. Laget har jobbat och följt målet att vilja avancera i seriesystemet vilket man genomfört med stor succé, träningsflit och teamwork. Under 2019 påbörjades resan mot avancemang nu med målet att få representera klubben i div 1, vilket i så fall skulle innebära en resa ett lag i KBTK aldrig tidigare gjort.
Som förening är det väldigt kul att vi växer och lyckas kombinera tjejer & killar med framgångsrika resultat från ungdoms- till senior klasser."

Handikappidrottsstipendium
Christopher Andersson tilldelas årets handikappidrottsstipendium.

Christopher Andersson tilldelas stipendiet på 1500 kronor med följande motivering:
"Christopher har på eget initiativ, i samarbete med Hälsomagasinet i Svalöv, startat träning på fritiden tillsammans med intresserade elever och vårdnadshavare. Christopher utformar träningsprogram till eleverna och hjälper dem tillsammans med vårdnadshavarna komma igång med träningen. Utöver detta är en dialog igång med att starta upp ytterligare fritidsaktiviteter med inriktning idrott för elever och personer med IF (intellektuellt funktionshinder) i Svalövs kommun. Det engagemang och det inkluderande synsätt som Christopher visar för personer med IF i Svalövs kommun gör honom som ett föredöme till årets stipendium."

Tyvärr hade inte Christopher möjlighet att vara med på ceremonin. Han kommer därför att få sitt stipendium vid ett annat tillfälle.

Stort grattis till utmärkelserna!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun