Svalövs kommun

Stödlinje för seniorer och anhöriga i coronatider

Är du senior och sitter i ofrivillig karantän? Eller är du anhörig till någon som du inte får eller kan hälsa på? Känner du dig ensam? Längtar du efter att få höra en vänlig röst? Behöver du hjälp med att skingra tankarna?

Skriv alternativtext här...

För många har utbrottet av Covid-19 inneburit en stor omställning i vardagen. Saker som man tidigare gjort för att må bra, så som att till exempel gå på bio eller gymmet, ska man plötsligt vara försiktig med. Man kan också känna oro för sin egen och andras hälsa. Att under lång tid försöka följa myndigheternas råd att hålla fysiskt avstånd till andra människor, att inte få besöka nära och kära på särskilt boende och att inte se ett slut på pandemin kan i längden vara mycket påfrestande.

Det är inte alls konstigt om man i det rådande läget känner sig både ensam, nedstämd och orolig för framtiden. Att ringa och prata med en utomstående medmänniska kan minska oron och känslan av ensamhet. Därför har Svalövs kommun sedan i våras haft en särskild stödlinje för dig som är senior eller anhörig till någon som är äldre eller som är långvarigt sjuk. Du behöver inte vilja något särskilt för att ringa och växla några ord.

Att ringa kommunens stödlinje är kostnadsfritt och vi som svarar arbetar normalt inom anhörigstödet. Vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym. Telefonen är bemannad helgfria vardagar under kontorstid. Det går också bra att skicka ett e-postmeddelande på anhorig@svalov.se så ringer vi upp dig.

Ring stödlinjen på 0418-47 54 65 så pratar vi bort en stund eller två!

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun