Svalövs kommun

Träffa nya vänner med Inlöparna!

Varje onsdag klockan 16.00 är det bara att hänga med ut på en promenad- eller löprunda i Svalövs tätort. Det är Svalövs kommun med stöttning från den ideella föreningen Hej främling som håller i aktiviteten som kallas Inlöparna.

Bild på Inlöparna.

Fr. vänster i bild: Enas Mahmoud, assisterande koordinator, och Nathalie J. Billing, verksamhetskoordinator i Skåne, från organisationen Hej främling kör ett kort löppass tillsammans med initiativtagarna i Svalövs kommun, som är arbetsmarknadskonsulent Johan Arlefalk och integrationssamordnare Anna Molin.

Syftet med inlöparna är att ta hand om sin hälsa. Oavsett vem man är, vart man kommer ifrån, vilken socioekonomisk status man har, om man är ung, vuxen eller pensionär, så är alla välkomna. Helt enkelt skapa förutsättningar för gemenskap och innanförskap genom hälsofrämjande aktivitet. Aktiviteten är gratis och man behöver inte ha några speciella kläder eller saker för att delta.

I Svalövs kommun är det Anna Molin, integrationsamordnare NyKraft 2.0, och Johan Arlefalk, arbetsmarknadskonsulent, som är initiativtagare till att introducera Hej främlings koncept Inlöparna. Det är också Anna och Johan som håller i hälsopassen och varje onsdag klockan 16.00 är det samling utanför AME:s lokal på Svalegatan i Svalövs tätort. Rundorna som genomförs är cirka tre kilometer och alla promenerar eller springer i sitt eget tempo.

Nathalie J. Billing är verksamhetskoordinator i Skåne för Hej Främling och hon är glad att Svalövs kommun valt att engagera sig i konceptet.

Hur uppstod tanken att starta Inlöparna i kommunen?
- Jag och Anna Molin träffades på en konferens och vi började prata om vad vi arbetar med och när jag berättade om projektet så blev Anna väldigt intresserad av att försöka starta upp detta i Svalövs kommun, säger Nathalie Johansson.

Vad får Anna och Johan hjälp med från er på Hej främling?
- Vi hjälp till med stöttning och marknadsföring samt att bjuda in folk. Och genom att de är certifierade initiativtagare för konceptet så är alla som deltar också försäkrade under själva aktiviteten.

Hur gör man om man vill delta?
- Man anmäler sig inte. Utan man dyker bara upp på angiven tid och plats och sedan håller någon av initiativtagarna ett hälsopass. Hur passen ser ut är helt upp till Anna och Johan att själva utforma. Själv så kommer jag och min kollega Enas Mahmoud att delta på några pass under hösten, säger Nathalie.

Hur länge håller konceptet på?
- Vi kör på hela hösten fram till den 17 december, oavsett vad det är för väder. Därefter utvärderar vi och känner av om det behöver göras förändringar i upplägget. Sedan är förhoppningen att Inlöparna även fortsätter under våren 2021, säger Nathalie Johansson.

Häng med Inlöparna
När:
varje onsdag, kl. 16.00.
Var: utanför AME:s lokaler på Svalegatan 25, mittemot ICA.
Vad: promenad- eller löprunda, cirka 3 km, i eget tempo.

Fakta om Hej främling
Förening grundades i Jämtland men har under de senaste fem åren etablerat verksamhet på massor med nya orter ute i Sverige. Idag har de regelbundna aktiviteter från Kiruna i norr till Malmö i söder, i totalt 7 olika län.

Läs mer om föreningen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun