Svalövs kommun

Ny socialchef är rekryterad

Nu är det klart att Cecilia Andersson blir kommunens nya socialchef. Det var på kommunstyrelsens möte i måndags som beslutet togs. Cecilia börjar sin anställning vid årsskiftet och kommer att tillträda befattningen som socialchef den 15 februari, 2021.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

Cecilia Andersson kommer att efterträda nuvarande socialchef Mikael Lindberg som går i ålderspension under det kommande året.

Cecilia har en akademisk examen inom det sociala området och hon arbetar i dag som verksamhetschef inom den sociala sektorn i Åstorps kommun. Där har hon varit verksam sedan 2015. Innan dess arbetade Cecilia med socialt arbete i Ängelholms kommun under en längre tid. Sammantaget har Cecilia en gedigen bakgrund om 26 år med olika befattningar inom det sociala området.

- Det var många bra kandidater som sökte tjänsten men vi förtroendevalda och rekryteringsgruppen fastnade för Cecilia Andersson. Hennes starka driv och sociala patos kommer att hjälpa oss att utveckla Svalövs kommun ytterligare, säger Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

- Det känns tryggt att få en sektorchef med en så gedigen bakgrund inom det sociala området. Vi välkomnar Cecilia till kommunen och ser framemot att får arbeta med henne under många år framöver, säger Aase Jönsson (KD), socialnämndens ordförande.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun