Svalövs kommun

Har ditt företag eller förening en hjärtstartare i verksamheten?

Om ni har en hjärtstartare så kan ni bidra till att fler liv räddas genom att registrera den i hjärtstartarregistret. Registreringen är frivillig, gratis och innebär inga krav.

Skriv alternativtext här...

Hjärtstartarregistret är ett nationellt register på initiativ av HLR-rådet och Civilförsvarsförbundet med Hjärt-lungfonden som samarbetspartner. Registrering sker på hjärtstartarregistrets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid registrering av hjärtstartare är det viktigt att ange företagsnamn, adress samt tider när hjärtstartaren är tillgänglig för allmänheten.

Vad är syftet med registret?
Syftet med registret är att alla publika hjärtstartare utanför sjukvården ska registreras. De blir då synliga på en karta så att livräddare och larmcentralen vet var hjärtstartarna finns placerade geografiskt. Om ett hjärtstopp inträffat i närheten kan larmcentralen dirigera en livräddare till platsen för att hämta hjärtstartaren. Ett annat syfte med registret är även att fungera som kunskapsbas för forskning inom hjärtstopp, hjärt-lungräddning och defibrillering i samhället.

Läs mer om hjärtstartarregistret på HLR-rådets webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun