Svalövs kommun

Nu är det verkligen viktigt att ta och visa ansvar!

Pressmeddelande från kommunstyrelsens presidium

Antalet smittade av coronaviruset fortsätter att öka i samhället och tyvärr ökar också antalet inlagda på sjukhus med covid-19. Svalövs kommun följer händelseutvecklingen samt myndigheternas råd och rekommendationer.

Svalövs logotyp "Boet".

Utifrån det rådande smittoläget i länet så beslutade Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Skånes smittskyddsläkare under tisdagen att kraftigt skärpa råden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för invånare och besökare i Skåne.

- Nu är det viktigt att vi som medborgare och medmänniskor tar och visar ansvar och följer myndigheternas skärpta råd för att bromsa smittspridningen i samhället, säger Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsen ordförande

Händelseutvecklingen följs nogsamt i kommunens respektive verksamheter och på kommunledningsnivå genom kontinuerliga stabsorienteringar.

- Våra verksamheter agerar efter den rådande situationen och vidtar de åtgärder som behövs. Till exempel har en rad arrangemang ställts in under veckan. Jag vill åter understryka att det nu är upp till oss som individer att verkligen ta personligt ansvar och göra allt för att hjälpa till att bryta den negativa utvecklingen, säger Teddy Nilsson.

Region Skånes skärpta råd görs för att stoppa den snabba smittspridningen, där det genomsnittliga antalet positiva fall per dag mer än fördubblats på bara ett par veckor. Även fler patienter med covid-19 vårdas på sjukhus i länet.

- Svalövs kommuns äldreboenden klarade sig bra i våras genom att förebygga och begränsa smittspridningen i sin verksamhet. Men den utveckling vi nu ser i samhället gör mig orolig. Därför vill jag uppmana alla, ung som gammal, att tänka efter. Även om du kanske inte själv blir så sjuk av smittan så kan någon i din närhet bli det. Här gör våra val i vardagen en väldig stor skillnad, säger Angelie Fröjd (M), kommunstyrelsen vice ordförande.

- Ja, läget i Skåne är just nu allvarligt och jag instämmer att nu är det upp till oss alla att följa de skärpta råden. Att jag som individ visar ansvar är i nuläget den bästa medicinen för mig själv, min familj och mina kollegor på arbetet. Det är omtanken om varandra som gör det möjligt för samhället i stort och för våra egna verksamheter att kunna utföra sina uppgifter på bästa sätt under den rådande situationen, säger Jan Zielinski (S), oppositionsråd.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun