Svalövs kommun

Vädjan om att hålla barn i förskola och grundskola hemma om det finns smitta i familjen

I tisdags gick Folkhälsomyndigheten ut med nya rekommendationer för barn i de yngre åldrarna och nu rekommenderas att yngre barn- och elever som bor med någon som har covid-19 att stanna hemma, även om barnen själva är symtomfria.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

- Precis som vi gjort under hela pandemin fortsätter vi att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och jag vill därför nu uppmana vårdnadshavare att låta barnen vara hemma om någon i hushållet har testat positivt för covid-19, säger Hans Dahlqvist, utbildningschef.

Fortfarande bedömer Folkhälsomyndigheten att barn inte är drivande i smittspridningen och förändringen genomförs därför inte i första hand för att begränsa smittspridningen.

Så här kommenterar Folkhälsomyndigheten detta på sin webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.:

”Förändringen syftar till att skapa lugn och arbetsro, och till att möjliggöra att fokus läggs på det pedagogiska arbetet i skolan. Vi hoppas att rekommendationen kan stilla den oro som vi vet att många lärare och annan personal har känt kring att ta emot barn med covid-19 hos någon i hemmet, säger Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.”

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun