Svalövs kommun

Skånetrafiken byter tidtabell

Skånetrafikens nya tidtabell börjar gälla från och med den 13 december.

Skriv alternativtext här...

Den 13 december händer det mycket i den skånska kollektivtrafiken. Spårvagnarna i Lund är på plats och rullar mellan Lund C och ESS. Lommabanan invigs och Pågatågen får två nya stationer, Furulund och Lomma. I Eslöv gör elbussar entré och bidrar till en grönare och skönare stadsbild. Alla är de viktiga satsningar som bidrar till ett mer hållbart Skåne.

Dessutom börjar vår nya tidtabell att gälla. Eftersom färre reser med oss behöver vi anpassa var och när våra bussar och tåg kör. Vi planerar att köra samma trafikvolym som under hösten men omfördelar utifrån behov som vi har identifierat under året.

Många av busslinjerna kommer att köra färre turer under skolloven. Det innebär att vi, under loven, tar bort turer som främst skolelever reser med.

Sök din resa i appen eller på webben för att få veta hur och om din resa påverkas. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Från och med den 13 december 2020 kommer vi inte längre att sätta upp några tidtabeller på våra busshållplatser. Läs mer om detta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer om förändringarna på Skånetrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun