Svalövs kommun

Förtydligande gällande hemleverans av julmat till brukare inom äldreomsorgen

I sociala medier har det förts en diskussion om att Svalövs kommun inte skulle leverera julmat till de brukare inom äldreomsorgen som normalt har hemleverans av mat. Detta stämmer inte.

Svalövs kommuns logotyp "Boet".

Alla brukar som har ett beslut om matleverans till hemmet och som valt att beställa julmat kommer att få julmaten levererad.

Som en extra möjlighet erbjuder måltidsservice övriga senior (65+) som inte bor på något av kommunen äldreboenden att beställa julmat för avhämtning. Under normala förhållanden hade måltidsrestaurangerna varit öppna för dessa seniorer att också komma och njuta av kökens goda julmat. Men i och med pågående coronapandemi är seniorrestaurangerna på våra äldreboenden stängda för externa besökare. Detta som en åtgärd för att minimera smittspridningen av covid-19.

I och med stängningen av seniorrestaurangerna ville kommunen och vår måltidsservice ge övriga seniorer i kommunen möjligheten att beställa festmåltider vid våra olika högtider. Så gjordes till mårtensafton och nu gör man det även inför julen. Men det bygger på att man som senior själv beställer och ombesörjer hämtning av julmaten. Här kan du läsa mer om hur detta fungerar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Svalövs kommun vill åter förtydliga att alla som bor på kommunens äldreboenden och all brukare som har beslut om matleverans kommer att få kökens goda julmat serverad även i år.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Ida Thrane, kostchef
Tel: 0418-47 51 09
E-post

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun