Svalövs kommun

Släpp inte in obehöriga i ditt hem!

Det har kommit till kommunens kännedom att privatpersoner blir kontaktade av obehöriga personer som med kort varsel vill komma in i hemmet för att genomföra kontroll och sotning av ventilationskanaler. I dessa sammanhang är det vanligt att de uppger sig att komma från kommun eller räddningstjänst. Detta stämmer inte!

Foto på någon som knackar på en ytterdörr.

Foto: Mostphotos.

I Svalövs kommun är det inte kommunen eller räddningstjänsten som utför sådana uppdrag utan det är företaget SIMAB som sköter detta, om man inte själv valt annan utförare av tjänsten. SIMAB skickar alltid ut en avisering om sotning per post, de ringer aldrig. På svalov.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om hur sotnings- och brandskyddskontroll går till.

Falsk hemvårdspersonal
Det har även tidigare under året förekommit att personer med insatser från hemvården blivit kontaktade av obehöriga personer som uppger sig att vara från hemtjänsten. Här vill vi upplysa om att hemvården alltid meddelar i förväg vem som kommer, när de kommer och i vilket syfte samt att personalen alltid bär legitimation. Fråga alltid efter legitimation vid besök!

Telefonbedrägeri
Även bedrägeri via telefon är vanligt förekommande där man riskerar att förlora pengar genom att lämna ut kortuppgifter och koder, eller genom att logga in på sin bank med bank-id. Här riktar bedragare ofta in sig på äldre och andra utsatta grupper i samhället. Läs gärna polisens tips på hur man skyddar sig mot telefonbedrägeri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Känner du obehag och att något inte stämmer vid kontakt av okänd person som vill komma in i hemmet, ring gärna kommunen eller polisen för att kontrollera.

Kontakta Svalövs kommun på: 0418- 47 50 00.
Kontakta polisen på: 114 14, eller vid ett akut fall 112.

Publicerad:

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun