Svalövs kommun

Storm

Foto på en stormig himmel.

I södra Sverige inträffar stormar oftast under höst och vinter när varm luft från söder möter kall luft från norr.

Fallande träd, lösa föremål och översvämningar

Vid storm kan skada ske av exempelvis fallande träd, takplattor som lossnar eller lösa föremål som tagit fart i vinden. Träd kan knäckas eller ryckas upp med rötterna och i sin tur slita sönder elledningar, vilket kan orsaka långvariga elavbrott. De som bor vid kusten löper dessutom större risk att råka ut för översvämningar som följd av stormen.

Hur får jag information om vad som hänt?

Vid en storm ska du lyssna på Sveriges Radio P4. Om du inte har tillgång till elektricitet kan det vara bra att ha tillgång till en batteridriven radio, solcellsradio, bilradio eller vevradio. Om du har internet, titta på www.svalov.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få veta mer. Det går även att ringa 113 13 om det är en större olycka eller kris som har inträffat.

Glöm inte att det alltid är bra att prata med din omgivning! Kanske kan ni hjälpa varandra? Ta kontakt med dina grannar.

Vad ska jag göra om det blir storm?

När det är stormvindar är det viktigt att man inte är utomhus i onödan då det kan flyga runt tunga föremål som kan göra skada på människor. Boende och besökare i kommunen uppmanas därför att stanna inomhus och följa information enligt ovan.

Så kan du förbereda dig för storm

Vad gör Svalövs kommun?

Vi planerar för hur vi kan skydda och upprätthålla samhällsviktig verksamhet. I händelse av en storm kommer vi att arbeta för att lindra konsekvenserna och då prioriterar vi människors liv och hälsa samt samhällsviktig verksamhet.

Publicerad: 2017-05-03

Sidansvarig: Jonny Örn

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun