Svalövs kommun

Brandskyddsutrustning

Vad ska man välja?

Brandvarnare
Du bör ha fungerande brandvarnare på samtliga våningsplan samt en brandvarnare i varje rum där personer sover. Helst ska brandvarnare vara elnätanslutna och seriekopplade.

Läs mer om olika typer av brandvarnare och hur de installeras och underhålls här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Brandsläckare
En pulversläckare på minst 6 kg fungerar för hemmet, villan, fritidshuset och kontoret. Lägsta effektivitetsklass bör vara 43A 233BC och den ska vara certifierad av SBSC, DNV eller annat SWEDAC–ackrediterat certifieringsorgan.

Läs mer om olika typer av släckmedel genom att klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Brandfilt
En brandfilt är ett bra komplement till en handbrandsläckare. Den kan med fördel användas för att dämpa en brand eller släcka brand i kläder eller i kokkärl. Med en brandfilt som är 120x180 cm kan du själv släcka mindre bränder.

Spisvakt
En spisvakt med timerfunktion kan stoppa en brand på spisen. En signal från en rörelsesensor, värmesensor eller från brandvarnare i köket leder till att strömmen till spisen bryts.

Jordfelsbrytare
En jordfelsbrytare kan rädda liv och förhindra brand. Den bryter snabbt strömmen och gör att farliga situationer normalt inte hinner uppstå, exempelvis om en person kommer i kontakt med en strömförande del i hemmet.

Utbildning
Lär dig förebygga brand och vad du kan göra om det börjar brinna i din bostad. Räddningstjänsten och brandskyddsföreningen både utbildar och informerar.

För information om utbildning är du välkommen att kontakta räddningstjänsten i Svalövs kommun på telefonnummer
0418-47 51 76.

Publicerad: 2016-08-03

Sidansvarig: Jonny Örn

Kontakt

För frågor angående brandskyddsutrustning och utbildning i brandsäkerhet: 
0418-47 51 76

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun