10 april 2024 kl. 18.30-20.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Föreläsning om hedersrelaterat våld och förtryck

Hanna Cinthio håller en fördjupande föreläsning om hedersrelaterat våld och förtryck.

När: Onsdagen den 10 april kl. 18.30 – 20.00
Var:
Svalövs kommunhus, Fullmäktigesalen
Anmäl dig senast den 8 april till: li.merander@svalov.se
Begränsat antal platser, först till kvarn.

Tillsammans med Hanna Cinthio, doktor i socialt arbete, kommer vi att fördjupa oss kring hedersnormer och hedersförtryck samt om när hedersproblematik möter neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hanna utgår ifrån forskning och erfarenhet av praktiskt arbete.

Hedersrelaterat våld och förtryck bygger på föreställningen att en familjs heder är beroende av hur individer i familjen beter sig. Förlusten av heder kan ha stora konsekvenser för en familj, både socialt och ekonomiskt. Därför kan rädslan att förlora hedern eller uppfattningen att man har förlorat den, leda till drastiska våldshandlingar.

Svalövs kommun har erhållit medel för att genom ökad kunskap och kompetens förebygga samt tidigt uppmärksamma hedersrelaterat våld och förtryck i kommunen. Ett av projektmålen är att öka kunskapen om problematiken, både hos tjänstepersoner och hos allmänheten.

Du som vill veta mer om hedersrelaterat våld och förtryck kan ta del av en annan webbkurs redan idag : www.webbkursheder.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen!