kalenderdatum

Fridhemsbaren - Fridhems Folkhögskola

Fridhemsbaren banner

Bild: Skärmdump från fridhemsfolkhogskola.se

Visste du att du i sommar kan uppleva och avnjuta kulturevenmang i alla dess former. Det är Fridhems Folkhögskola som öppnat upp Fridhemsbaren, en mötesplats för kultur där det serveras dryck, enklare mat och snack tillsammans med arrangemang i hög klass. Tanken är att man ska kunna avnjuta olika kvällsarrangemang större delen av sommaren från söndag till onsdag varje vecka med fokus på lite större arrangemang på söndagarna.

Du kommer bland annat kunna uppleva följande arrangemang
(texter om artisterna från fridhemsfolkhogskola.se)

10:e juli - Kiki Nilsénius
Sedan 2014 har Landskrona-dottern Kiki Nilsénius lagt ut filmer med sin musik på sociala medier. Med tonsatt underfundighet och humor levererar hon sina budskap och nu släpper hon sitt första studioalbum - ”Trist feminist” En käftsmäll med glimten i ögat, och på skånska dessutom.

17:e juli - Ellen Andersson
När Linköpingsbördiga Ellen Andersson släppte sitt andra album "You Should Have Told Me" i höstas gick kritikerna i spinn, och Johan Norberg skrev "Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört” i Tidningen Vi, och Jan Gradvall konstaterade i DI att ”Så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz att klara även nästa generationsväxling”. Grammisjuryn var precis lika imponerad och nominerade albumet i kategorin Årets Jazz.

31:a juli - Emil Jensen
Emil Jensen gör hela sin sommarturné́ per cykel som en manifestation för miljön, freden och klimatet, med en ny föreställning med musik, poesi och komik om livet på jorden. I sommar har Fridhem äran att vara en av de officiella platser Emil cyklar till!

7:e augusti - Navid Modiri
Genom att vara en nyfiken idiot har poddaren, författaren och före detta Fridhems-eleven Navid Modiri ätit kattmat på Youtube, skräckslagen hoppat ut genom ett flygplan, tackat ja till saker han egentligen inte kan och spelat golf med Sveriges mest kontroversiella partiledare. Vad innebär det att vara genuint nyfiken? Vilka möjligheter och rädslor bjuder det in till? Och var skulle mänskligheten befinna sig idag om det inte vore för alla nyfikna idioter.

Du kan läsa mer om Fridhemsbaren på Fridhems Folkhögskolas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

tillbakaknapp
Svalövs kommuns logotyp

God juli önskar Svalövs kommun!