kalenderdatum

Turridning på Danneborg - Upplev riktiga hästkrafter

En tjej som rider på en häst

Under sommaren kan alla barn mellan 3 och 14 år prova på att rida eller åka i häst och vagn på Danneborgs ridskola. Här finns något för alla som älskar hästar från ponnypromenader för de allra minsta till lite snabbare ridning för de lite äldre.

Här är ett axplock av deras aktiviteter under sommaren.
(Texter från danneborg.se)

Ponny promenad - Turridning för barn

Vi anordnar ridturer för barn från 2,5 år till 12 år som är nybörjare på ridning. Vi skrittar och travar eventuellt en kort sträcka med ponnysarna om alla barnen känner sig bekväma med det. Du som vuxen går bredvid och leder hästen. Ridturen tar ca 45min och går i blandad terräng med öppna fält, grusvägar och skog. Man bokar sin plats från gång till gång.

Köra häst och vagn

Följ med på en härlig tur med häst och vagn. En vuxen och ett barn i varje vagn. Vi travar fram på grusväg genom Trolleholms skog. Vi håller ett lite högre tempo med en hel del trav och kanske provar på galopp! Du som vuxen håller i tömmarna och ditt barn ska klara av att sitta still i vagnen. Bäst för barn i åldern 4-10. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Även vuxna ska bära hjälm. (cykelhjälm tex) 1 bokad plats = 1 ponny/vagn med plats för 1 vuxen+1 barn Vi går igenom säkerhet, styrning och vad man ska tänka på innan avfärd.

Tur i skogen med högre tempo!

Längre ridtur för den som kan rida själv i skogen i alla gångarterna. Turen går genom Trolleholms härlig skog och varar ca 1h på hästryggen. Man kan även boka att köra med vagn på denna turen till ett lite högre pris

Alla aktiviteter

Här hittar du alla aktiviteter under sommaren. Bokningar Danneborg Hästkrafter Länk till annan webbplats.

tillbakaknapp
Svalövs kommuns logotyp

God juli önskar Svalövs kommun!