kalenderdatum

Semesteräventyr på cykel

Cykeläventyrare på Söderåsen.

Med cykel kan du glida fram i lagom takt och hinna se mycket längs med någon av cykellederna i nordvästra Skåne. Eller kanske är du den där lite mer äventyrliga typen som gillar fart och fläkt? Då är det Mountainbike på Söderåsen du ska testa!

Upptäck nordvästra Skåne på Cykel

Destination Destination Söderåsen har genom sitt samarbete med Familjen Helsingborg samlat förslag på cykelturer för att du ska kunna ta del av allt det goda nordvästra Skåne har att erbjuda, bland annat runt Söderåsen. Cykelturerna är av varierande längd och svårighetsgrad för att passa såväl familjen som elitcyklisten.

Hitta din favoritrunda runt Söderåsen till exempel Söderåsen runt, Röstångarundan, Landsbygdsrundan, Tidsresa, Klippanbygdens historia, Forestadrundan och Bjersgårdsturen.

Läs mer och se karta över rundorna... Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mountainbike på Söderåsen

I Klåveröds strövområde på Söderåsen går en rosamarkerad mountainbike-led, 5,3 kilometer, som slingrar sig på kuperade stigar, över rötter och stenar och på lättcyklade skogsvägar. Det är ingen extrem runda, men ändå tillräckligt utmanande. Mjölksyra får du lätt i några av Söderåsens branta backar. Från 31 maj 2020 finns även en ny blåmarkerad led, 14 kilometer, som testas under ett år. Har du inte egen Mountainbike kan du hyra av Söderåsens MTB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Översiktskarta över området... Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visste du att!

På Röstånga turistinformation kan du hyra ”vanliga” cyklar för avkopplande turer på Söderåsen. Kontakta turistinformationen för information om uthyrning och priser.

Kontakt:
Tel: 0435-913 53
E-post
Besöksadress: Nackarpsdalsvägen 4, 268 68 Röstånga.

Fler cykeltips hittar du på soderasen.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

tillbakaknapp
Svalövs kommuns logotyp

God juli önskar Svalövs kommun!