Artikeln publicerades 16 september 2014

Kom på studiebesök!

I studiebsöket ingår en rundtur ut till vallarna och det södra området.

BT Kemi Efterbehandling har flyttat sin utställning till nya lokaler i Torgskolan. Nu bjuder projektet in till öppet studiebesök där du kan lära dig om BT Kemi, skandalen och det efterföljande saneringsarbetet.

Under våren och sommaren har BT Kemi-projektet arbetat med att flytta utställningen till nya lokaler i Torgskolan. Därmed lämnades de gamla lokalerna över till dartklubben, scouterna och andra föreningar som ska erbjuda fritidsaktiviteter för barn och unga (och inte riktigt så unga) i Teckomatorps nya aktivitetshus.

– Vi tycker att det har blivit en riktigt bra lösning, säger projektledare Eva Sköld. De nya lokalerna är mer lagom för vår verksamhet och det är roligt att se att det är så mycket på gång i resten av huset.

Nu vill projektledningen passa på att bjuda in allmänheten till öppet studiebesök onsdagen den 24 september. Studiebesöket inleds i utställningslokalen på Torgskolan i Teckomatorp, klockan 13.00.

– Vi börjar med en presentation inne i lokalen, säger Kristina Jeppsson, biträdande projektledare. Där berättar vi om BT Kemi-historien och vad som hände då, men också om projektet och vad vi har gjort så här långt. Självklart blir det också lite om hur planerna ser ut framöver.

Därefter fortsätter man ut till Vallarna och det södra området för att titta på hur det ser ut idag. Hela studiebesöket beräknas ta 1,5-2 timmar och avslutas vid grinden till det södra området. För de som vill ta en extra titt på utställningen hålls den öppen efter besöket och fram till klockan fyra.

– Sen kommer vi som vanligt att ha ett informationsmöte senare i höst och öppet hus under julskyltningen, säger Eva Sköld. Detta är mer som en liten extrasatsning för att känna av hur den nya utställningslokalen fungerar.

Och för den som är sugen på ett studiebesök, men inte har möjlighet att komma den 24 september, går det bra att höra av sig till projektledningen för att boka in ett eget besök. Läs mer på projektets hemsida.