Svalövs kommun

Röstånga

Röstånga, Billingevägen

Vy över Billingevägen i Röstånga.

Välkommen till Röstånga!

Röstånga är den ort i kommunen som ligger längst österut. Med Gästgivaregården i centrum är byn ett välkänt skjutshåll och utflyktsmål sedan århundraden. Samhället har cirka 1500 invånare. Avståndet till Svalöv är 17 km och till Klippan 20 km.

Röstånga ligger mycket naturskönt med Söderåsens Nationalpark alldeles in på knuten samt flera naturreservat i närheten. I Röstånga finns stora möjligheter till skiftande upplevelser i form av vandring, cykling, ridning med mera. Sommartid finns det även ett friluftsbad vid campingen.

I augusti varje år arrangerar Röstånga turist- och hembygdsförening konserter vid Odensjön. Konserten är mycket speciell i sin karaktär, där artisterna uppträder på en flotte ute i sjön och publiken sitter längs med sjöns kanter.

Kommunens turistinformation är belägen i Röstånga alldeles vid ingången till Nationalparken. Turistinformationen är säsongsöppen från påsk till oktober.

Röstångas skola, Midgård, är en modern skola. Barnen undervisas i årskurs 1-6. När sedan högstadiet tar vid, åker barnen buss till Svalöv. På Midgård finns också ortens bibliotek.

Det finns dagliga bussförbindelser till och från Röstånga till Svalöv, Klippan och Stehag. I Stehag går sedan pågatåg vidare till Eslöv-Malmö.

Publicerad: 2018-02-16

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Kontakt

Kommunikationschef
Daniel Henriksson
0418-47 50 24
e-post

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun