Svalövs kommun

Leader i Skåne

Leadermöte i Röstånga

Leadermöte i Röstånga

Leader nordvästra Skåne med Öresund

Leader nordvästra Skåne med Öresund arbetar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden med stöd från de europeiska struktur- och investeringsfonderna och beviljar projektmedel till föreningar, företag och offentliga organisationer.

Verksamheten bedrivs av den självständiga, ideella föreningen Leader nordvästra Skåne med Öresund. Föreningen är öppen för medlemskap för juridiska personer och näringsidkare verksamma i området. LAG utgör föreningens styrelse, föreslås av valberedningen och tillsätts av stämman.

Föreningens ändamål är att med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden bedriva allmännyttig verksamhet i enlighet med den lokala utvecklingsstrategin 2014-2020 för leaderområdet Leader nordvästra Skåne med Öresund.

Leaderkontoret
Leader nordvästra Skåne med Öresund har kontor i Örkelljunga och erbjuder stöd för att ta fram projekt, göra utbetalningansökningar och slutrapportera. Vi informerar också gärna om de möjligheter som finns inom lokalt ledd utveckling genom leadermetoden.
Kontaktuppgifter till Leaderkontoret finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför Leader nordvästra Skåne med Öresund?

”Området är placerat i den nordvästra delen av Skåne och omfattar storstadsnära landsbygd såväl som glesbygd (Hven). De stora skillnaderna mellan större tätorter och områdena i dess omedelbara närhet runt kusten kontrasterar stort till de mer glesbefolkade områdena i inlandskommunerna. Området följer kommungränserna.

En fjärdedel av Skånes befolkning bor i området med en tydlig övervikt mot kustkommunerna.

Området är ett gränsområde till kontinenten med närhet och förbindelse med den europeiska kontinenten söderut genom bro och färjeförbindelser.”
Utdrag ur strategin 2014–2020 

Publicerad: 2021-08-31

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Relaterad information
Kontakt

Tillförordnad utvecklingschef
Joakim Nilsson
0418-47 51 89
E-post

Utvecklingsstrateg
Kristina Prahl
0418-47 50 17
E-post 

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun