Svalövs kommun

Information till Svalövs kommuns företagare med anledning av corona/covid-19

Testbild

Corona/covid-19 har en fortsatt stor påverkan på vårt samhälle och näringsliv och det är oklart under hur lång tid det fortgår.

Vi vill därför uppmärksamma att nya stöd och möjligheter för företagare tillkommer löpande och hoppas att tillgängliga insatser kan bidra till bättre förutsättningar för företagare i Svalövs kommun.

Utöver samhällsnyttig och näringslivsinriktad information från myndigheter hittar ni nedan även möjligheter till konkret och personlig rådgivning, affärsutveckling, utbildningar, digitalisering, resursdelning av personal med mera. Utnyttja gärna möjligheten att kontakta vår Framtidscoach, Företagsakuten eller någon av övriga aktörer som erbjuder företagsstöd för att boka in rådgivning eller ställa frågor, med full sekretess och helt utan kostnad.

Om ni på grund av corona/covid-19 är i behov av betalningsanstånd från Svalövs kommun, SvalövsBostäder, SvalövsLokaler, Söderåsens Miljöförbund eller NSVA är ni välkomna att kontakta respektive part direkt. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tänk, som vanligt i Svalövs kommun, med både hjärta och hjärna och fortsätt hjälpa varandra!

Välkomna att kontakta oss som arbetar med kommunens näringsliv! Våra kontaktuppgifter hittar ni här till höger.


NÄRINGSLIVSINFORMATION FRÅN MYNDIGHETER:

Regeringen
Regeringens åtgärder och stöd för företagare hittar du här Länk till annan webbplats..

Krisinformation
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samlar uppdaterad information från svenska myndigheter på hemsidan som du hittar här Länk till annan webbplats..

Verksamt
Samlad myndighetsinformation för företagare hittar du här Länk till annan webbplats..

Tillväxtverket
Samlad information och stöd med anledning av corona/covid-19 hittar du här Länk till annan webbplats..

Skatteverket
Samlad information för företagare inklusive bland annat möjlighet till betalningsanstånd på grund av corona/covid-19 hittar du här Länk till annan webbplats.

Försäkringskassan
Information med anledning av corona/covid-19 angående bland annat regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning, ersättning för vab och aktivitetsstöd hittar du här Länk till annan webbplats..

Folkhälsomyndigheten
Löpande information om rådande situation, åtgärder som ska genomföras och hur det berör oss som medborgare och företagare. Läs mer här Länk till annan webbplats..


FÖRETAGSSTÖD OCH NÄRINGSLIVSINFORMATION:

Framtidscoach för företagare
Kostnadsfri konkret rådgivning med utgångspunkt i dina behov inklusive möjligheter att hantera konsekvenser av corona/covid-19 inom bland annat följande områden:

  • Ekonomi - på kort och lång sikt med fokus på likviditet och resultat
  • Affärsutveckling - både stärk och utveckla, affärsplan, kundgrupper, förnyelseprocess/nya affärsidéer
  • Marknadsföring - digitalisering, nya erbjudande, kundvård, social media, nya kundgrupper och nätverk
  • Avtal - hyra, leverantör, övriga avtal, analysera, kommunicera och förhandla
  • Dig som företagare - din situation, försäkringar, nätverk, samarbete och stöd

Börja med ett 30 minuters konfidentiellt möte online, via telefon eller personligt möte kring dina behov och hur du vill ta dig framåt. Framtidscoachen är framtagen av kommunerna i Familjen Helsingborg i samarbete med Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst och Tillväxt Helsingborg. Utöver coachning i flera steg finns även möjlighet till mentorskap. Kontakta Framtidscoachen direkt på 042-18 18 20, maila framtidscoach@drivaeget.se. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Företagsakuten Region Skåne
Kostnadsfritt och konfidentiellt stöd för små- och medelstora företag i kris angående hur man praktiskt gör för att till exempel få krediter, anstånd med skatt, korttidspermittering, varsel mm. Det ska vara enkelt att hitta rätt hjälp, och till företagsakuten kan du vända dig med dina frågor. Här får du också råd om var du kan vända dig för att få ytterligare stöd och individuellt anpassad hjälp. Satsningen genomförs tillsammans med Almi, Invest in Skåne, Tourism in Skåne och Innovation Skåne. Kontakta Företagsakuten på 040-675 34 80 vardagar kl. 9-12 och kl. 13-16 eller läs mer här Länk till annan webbplats..

Affärsutveckling via Företagarna Syd
Företagarna Syd har i samarbete med Region Skåne startat en supporttelefon för företagare som är i behov av affärsutveckling för att hålla sitt företag vid liv under corona/covid-19-krisen.
Kontakta Företagarna direkt på 010-198 94 50 kl.9-17 eller läs mer här Länk till annan webbplats.. Mer information från Företagarna hittar du här Länk till annan webbplats..

Affärsutvecklingstjänster via Almi
Almi tillhandahåller finansiering och affärsutveckling för små och medelstora företag och har med anledning av corona/covid-19 tagit fram nya kostnadsfria affärsutvecklingstjänster som du hittar här Länk till annan webbplats.. Mer råd om finansiering, brygglån och kontaktuppgifter till rådgivare hittar du här Länk till annan webbplats..

Omställningscheckar via Region Skåne
Region Skåne har tagit fram en ny stödform, omställningscheckar, för att hjälpa företag som drabbats extra hårt av coronapandemin. Stödet ska gå till att genomföra omställningsinsatser som krävs för att möta krisen och riktar sig till företag med 2-49 anställda. Läs mer och ansök här Länk till annan webbplats..

E-handel för besöksnäring via Tourism in Skåne
Tourism in Skåne erbjuder en e-handelslösning för besöksnäringsföretag på plattformen Nordisk E-handel med anledning av coronapandemin där onlineförsäljning kan bidra som möjlig väg i en svår situation. Läs mer här Länk till annan webbplats..

Svenskt Näringsliv
Samlad information från Svenskt Näringsliv med anledning av corona/covid-19 hittar du här Länk till annan webbplats..


UTBILDNING OCH KOMPETENSUTVECKLING:

Digitala kurser inom e-handel via E-Commerce Park
Region Skåne finansierar digitala kurser i e-handel för dig som vill starta e-handel och redan driver fysisk butik i Skåne. Innehåller det du behöver för att komma i gång, hur du bör tänka och vad som krävs för att skapa försäljning. Läs mer här Länk till annan webbplats. om de kostnadsfria kurserna.

Utbildningsakuten via Region Skåne
Samlade onlineutbildningar och möjlighet att stärka sina kompetenser för både permitterad och arbetande personal. Läs mer här Länk till annan webbplats..

Utbildningsakuten - för besöksnäringen
Tourism in Skåne har samlat utbildningar, distanskurser och gratis onlineutbildningar anpassade för dig inom besöksnäringen. Läs mer här Länk till annan webbplats.. Tourism in Skåne har även sammanställt en ”verktygslåda” för företag inom besöksnäringen. Du hittar den här Länk till annan webbplats..

Åtgärdspaket till industriföretag via IUC Syd och Teknikcollege Skåne
IUC Syd och Teknikcollege Skåne erbjuder industriföretag möjlighet att kompetensinventera och ta fram en åtgärdsplan med riskanalys utifrån corona/covid-19. Du får experthjälp för att identifiera vilka insatser som krävs just nu i ditt företag, dels för att hantera den akuta situationen, dels för att säkra en tryggare framtid. Mer information hittar du här Länk till annan webbplats..

ARBETSKRAFT OCH PERSONAL:

Kompetensförsörjning med hjälp av Svalövs kommun
Samtidigt som övertalighet uppstår hos vissa företag på grund av corona/covid-19 har andra företag svårt att hitta rätt arbetskraft på både kort och lång sikt. Vi lägger därför extra fokus på matchning av tillgänglig personal och nyrekrytering åt företagare i Svalövs kommun där näringsliv och arbetsmarknad har ett nära samarbete. Välkommen att kontakta vår sysselsättnings-samordnare Arnela Kadic på 0418-47 50 68 eller via mail till: arnela.kadic@svalov.se

Matchningstjänst via Region Skåne
Region Skåne matchar företag med personalbehov med företag som varslar och permitterar. Regionen kan hjälpa ditt företag med att hitta andra företag och de stöttar i processen kring resursdelning. Regionen kan hjälpa dig med vilka regler som gäller och hur man kan fördela kostnader. Läs mer om hur det funkar här Länk till annan webbplats..

Gröna jobb
Om du behöver rekrytera medarbetare inom gröna näringar kan du annonsera kostnadsfritt på Gröna jobb . Läs mer här Länk till annan webbplats..

Arbetsförmedlingen
Arbetsförmedlingen har samlat information till dig som arbetsgivare med hjälp kring att både söka och hantera personal. Kontakta Arbetsförmedlingens kundtjänst för arbetsgivare direkt på 0771–508 508 eller hitta information om bland annat rekrytering, stöd, permittering, varsel och mycket mer här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2021-03-03

Sidansvarig: Gisela Christensson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun